Groene aanslag verwijderen op tegels

Groene aanslag verwijderen op tegels

Heb je last van groene aanslag op de tegels? Het verwijderen hiervan kan een lastige klus zijn. Met onze tips om groene aanslag te verwijderen wordt het echter een fluitje van een cent!

Groene aanslag op bestrating wordt veroorzaakt door algen en mossen. Deze organismen groeien het snelst op een poreuze, vochtige ondergrond en op een schaduwrijke plek. Ligt je bestrating in de schaduw, dan is de kans erg groot dat je last krijgt van groene aanslag. Het snoeien van een boom kan soms zorgen voor meer licht op uw bestrating. Mos en algen hebben in de zon namelijk minder kans om te groeien.

Bekijk hier de producten om groene aanslag te verwijderen

Huismiddeltjes tegen groene aanslag?

Groene aanslag op je bestrating is op verschillende manieren te bestrijden. Zo zijn er speciaal daarvoor bestemde bestrijdingsmiddelen, maar ook in je keukenkastje zijn er genoeg goed werkende middelen te vinden!

Tips om groene aanslag te verwijderen:

Meng 4 eetlepels groene zeep en 4 eetlepels soda in een emmer met heet water. Verdeel dit over de bestrating. Laat het mengsel een tijdje intrekken en verwijder vervolgens de aanslag met water en een bezem. Dit middeltje werkt ook uitstekend voor schuttingen en tuinmeubelen!

  • Verdeel onverdunde groene zeep met een bezem over de tegels. Schrob dit – na een nacht intrekken – schoon en spoel het terras af.
  • Sproei op een zonnige dag pure witte azijn over de bestrating, schutting of tuinmeubelen. Het groen trekt dan na een paar dagen vanzelf weg.
  • Meng bleekwater met warm water en giet dit over de tegels heen. Schrob de bestrating met een borstel en spuit het vervolgens schoon met water.
  • Een zeer milieuvriendelijke en makkelijke manier om de groene aanslag te verwijderen is door het kookwater van de aardappelen over de bestrating te gieten. Even in laten trekken, de bezem er over en de bestrating is weer schoon!

Groene aanslag niet verwijderen met een hogedrukreiniger!

Schoonmaken met de hogedrukreiniger raden wij af. Het is uiteraard een snelle methode om uw terras of pad schoon te maken, maar de bovenzijde van de tegels wordt hiermee vaak beschadigd. De poriën van de tegels worden open gespoten, waardoor algen meer mogelijkheden hebben om zich vast te zetten en te groeien. En dát is nou net niet de bedoeling!
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.