Beste snoeischaar

De beste snoeischaar van 2024: geknipt voor jouw tuin!

Een snoeischaar mag uiteraard niet ontbreken als je een tuin hebt, maar wat is nu de beste snoeischaar? In dit artikel laat ik je de beste snoeischaren van 2024 zien. Aangezien niet iedere tuin of hand hetzelfde is heb ik de snoeischaren overzichtelijk voor je ingedeeld in 7 categorieën. Zo vind je eenvoudig de beste snoeischaar voor jouw tuin!

De beste snoeischaar kiezen

De beste snoeischaar kiezen kan soms lastig zijn. Je hebt te maken met verschillende factoren die een snoeischaar geschikt maken voor jouw tuin. Je hebt bij het snoeien te maken met takken van verschillende diktes en hardheid. Daarnaast zijn er verschillende soorten snoeischaren zoals een bypass / papegaaienbek snoeischaar, aambeeld snoeischaar of een accu snoeischaar. Uiteraard speelt ook je eigen voorkeur mee net als het prijs van de snoeischaar.

Het zou dan ook erg kort door de bocht zijn om een enkele snoeischaar als de beste te bestempelen. Daarom heb ik de beste snoeischaren overzichtelijk gerangschikt in verschillende categorieën om je te helpen de beste snoeischaar te vinden die het beste past bij jouw tuin en wensen.

Beste snoeischaar 2024 – Tuinplaats keuze!

De beste snoeischaar van 2024 is de Gardena Comfort B/M Bypass. Het topmerk Gardena heeft door het gebruik van diverse componenten een snoeischaar ontwikkeld die lang meegaat. Geen snoeischaar voor een seizoen, maar een snoeischaar die generaties meegaat. Gardena is ,net als mijzelf, overtuigd van de kwaliteit en levert de snoeischaar met een garantie van 25 jaar!

De ergonomisch vormgegeven handvatten met softgrip zorgen ervoor dat deze comfortabel in de hand ligt, ook als je langere tijd achter elkaar snoeiwerkzaamheden uitgevoerd
Door het gebruik van glasvezel is het gewicht gereduceerd en het handvat ook nog eens oersterk. 

Door de grotere opening van de scharen en scherpe messen knip je eenvoudig takken tot 24 mm door. De ingebouwde veer maakt het makkelijk om achter elkaar door te snoeien. Na het gebruik verschuif je met de duim de veiligheidsvergrendeling en staat de snoeischaar ‘op slot’. Kortom, ben je opzoek naar een snoeischaar van hoge kwaliteit die lang meegaat? Dan is de Gardena Comfort B/M Bypass de juiste schaar voor jou!

Plus en minpunten

Duurzaam en sterk
25 jaar garantie
Niet voor dikke takken

Beste goedkope snoeischaar

De beste goedkoopste snoeischaar is de Ben Tools RVS snoeischaar voor bloemen en planten. Met lovende woorden in de reviews als ‘duurzaam’, ‘handig in gebruik’ en ‘sterk’ is deze voordelige absoluut een aanrader. Voor de prijs hoef je deze snoeischaar ook niet te laten liggen. Voor minder dan €10,00 haal je deze snoeischaar met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding in huis.

Voor het lichtere snoeiwerk is de Ben Tools snoeischaar prima geschikt. Uitgebloeide bloemen en dunne takken tot 25mm knip je moeiteloos af. Voor wat harder hout en dikkere takken is deze snoeischaar minder geschikt.

Met een RVS snijblad zal er geen roestvorming optreden. Het ergonomische handvat is gemaakt van hard kunststof en is geschikt voor de wat kleinere hand. De totale lengte van de snoeischaar bedraagt 15 cm.

Plus en minpunten

Prijs-kwaliteitsverhouding
RVS snijblad
Niet voor dikke takken

Beste aambeeld snoeischaar

De beste aambeeld snoeischaar is de Gardena Comfort A/M aambeeld snoeischaar. Door de ergonomische softgrip handgrepen ligt de snoeischaar zowel voor grote als kleine handen comfortabel in de hand. Door het gebruik van glasvezel in het handvat is deze een stuk lichter dan andere snoeischaren en tegelijkertijd oersterk. 

De snijbladen komen op elkaar terecht zodat deze snoeischaar geschikt is voor harder hout. De krachtoverbrenging is goed uitgebalanceerd zodat je zonder al te veel kracht hoeft te zetten eenvoudig takken tot 23 mm doorknipt. De bladen zijn voorzien van een antikleefcoating zodat de snoeischaar mooi schoon blijft.

De Gardena Comfort A/M aambeeld snoeischaar is samengesteld uit hoogwaardige materialen en is ontworpen om lang mee te gaan. Je krijgt dan ook een garantie van wel 25 jaar als bevestiging van de hoge kwaliteit.

Plus en minpunten

Duurzaam en sterk
25 jaar garantie
Niet voor dikke takken

Beste accu snoeischaar

De beste snoeischaar op accu is de Velaryon elektrische snoeischaar. Met het grootste gemak snoei je met deze krachtpatser geheel automatisch takken tot 32 mm dikte. Snoeien wordt zo een stuk eenvoudiger en minder belastend voor je handen.

Met de meegeleverde accu’s kun je tot wel 9 uur achter elkaar snoeien. 1 accu heeft een duur van 3 uur en de 2e accu een duur van 6 uur. Zo ben je erg flexibel in het accugebruik en snoei je een gehele dag met gemak.

De Velaryon accu snoeischaar is erg prettig om mee te werken. Met een relatief laag gewicht en een goede balans merk je tijdens het snoeien niet veel van dit gewicht. Het handvat is voorzien van een goede grip en anti-slip waardoor je moeiteloos uren achter elkaar kunt snoeien zonder last te krijgen van je hand.

Daarnaast is het ook mogelijk om boven je hoofd te snoeien met de meegeleverde telescopische steel. Hiermee is het een stuk eenvoudiger om boven je macht te werken tot een hoogte van 2,10 meter. 

Plus en minpunten

✅ Zeer complete set
✅ Met 2 accu’s 
❌ Hoge aanschafprijs

Beste snoeischaar voor linkshandigen

De beste snoeischaar voor linkshandigen is de Felco 9 snoeischaar. Felco staat sinds jaar en dag bekend als een solide merk onder de snoeischaren. Vele professionals gebruiken de Felco snoeischaar, maar ook particulieren weten de hoogwaardige snoeischaren prima te waarderen.

Voor langdurige snoeiwerkzaamheden is het aan te bevelen om een snoeischaar te kiezen die goed in de hand ligt. Voor linkshandigen is het assortiment aan snoeischaren enigszins beperkt, maar langdurig snoeien met een rechtshandige snoeischaar is natuurlijk niet echt prettig.

Speciaal voor linkshandigen is daarom de Felco 9 snoeischaar op de markt gebracht. De veiligheidssluiting zit aan de goede kant, de handgrepen en snijbladen zijn gespiegeld waardoor de snoeischaar uitstekend in de hand ligt. Jonge, zachte takken zijn geen probleem voor de Felco 9.

Plus en minpunten

Alle onderdelen vervangbaar
Levenslange garantie
Hoge aanschafprijs

Beste Felco snoeischaar

De beste Felco snoeischaar is de Felco 2. Een robuuste klassieker die al ruim 70 jaar staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid. Deze snoeischaar is gemaakt om een leven lang mee te gaan en dat wordt nog eens onderstreept door de levenslange garantie die Felco afgeeft op de snoeischaar.

De Felco 2 is favoriet is bij tuinprofessionals als particulieren en geschikt voor het zwaardere snoeiwerk. Takken hard hout tot 25 mm worden moeiteloos doorgeknipt door de geharde snijbladen. De messen zijn aan je persoonlijke voorkeur en de hardheid van de takken in te stellen door een vertande borgmoer.

Voor mensen met grote handen ligt de snoeischaar prima in de hand. Het is dan ook een snoeischaar van formaat met zijn 21,5 cm. Ondanks de robuuste uitstraling is ook aan het comfort gedacht met rubberen schokdempers en een warmte isolerend kunststof handvat met anti-slip coating.

Plus en minpunten

Alle onderdelen vervangbaar
Levenslange garantie
Hoge aanschafprijs

Beste Stihl snoeischaar

Als fabrikant van motorisch tuingereedschap is Stihl al geruime tijd een gerenommeerd en gewaardeerd merk door tuinliefhebbers. Al meer dan 90 jaar staat Stihl de tuinprofessionals bij met revolutionaire technieken en vernieuwende ideeën.

Met de Stihl Bypass PG snoeischaar is er een goede aanvulling bijgekomen voor de basisbehoefte bij tuinonderhoud, namelijk het handmatig snoeien van takken. En voor deze klus is de Stihl snoeischaar dan ook uitermate geschikt. Gesmeed uit 1 stuk metaal is de snoeischaar robuust en ontworpen om lange tijd mee te gaan. De snijmessen zijn eenvoudig bij te slijpen en zorgen voor een scherpe snede van takken tot 25 mm in doorsnee.

Ook aan het comfort is gedacht met een anti-slip handvat coating. Het handvat ligt prettig in de hand en biedt voldoende grip. De veiligheidssluiting is eenvoudig met de duim te bedienen.

Plus en minpunten

Robuust en comfortabel
Messen zijn slijpbaar
Hoge aanschafprijs

Stihl PG 20 Snoeischaar
Beste Stihl snoeischaar

Verkrijgbaar bij

bol.com

Waar op letten bij het kopen van een snoeischaar?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten als je een snoeischaar gaat kopen. Er zijn vele verschillende soorten snoeischaren waardoor het soms lastig is de juiste kiezen. In onderstaand overzicht heb ik een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet zodat je eenvoudig de juiste snoeischaar kiest voor jouw snoeiklussen.

 • Snoeitechniek: bypass of aambeeld snoeischaar?
  Snoeischaren zijn grofweg onder te verdelen in 2 verschillende categorieën wat kniptechniek betreft. Ten eerste zijn er bypass snoeischaren, ook wel papegaaienbek genoemd. Hierbij snijden de messen langs elkaar. De snede is erg scherp en geschikt voor levend weefsel.
  Bij aambeeld snoeischaren fungeert het onderste mes als een aambeeld. Het bovenste snijmes snijdt door de tak heen terwijl deze wordt tegengehouden door het aambeeld. De snede is een stuk minder scherp en meer geschikt voor het snoeien van dood hout.
 • Snoeidikte en hardheid hout
  Niet iedere tak is even dik of heeft dezelfde hardheid. Jonge scheuten en dunne takken tot een dikte van 25 mm kun je prima snoeien met een bypass snoeischaar. Dikkere takken en hard (dood) hout kun je het beste snoeien met een aambeeld snoeischaar. Om de levensduur en het gemak van het snoeien te waarborgen is het verstandig om een snoeischaar te kiezen die geschikt is voor het type hout. In de praktijk zul je vaak meerdere snoeischaren nodig hebben.
 • Duurzaamheid en levensduur
  Het assortiment snoeischaren om uit te kiezen is enorm. Voor een paar euro heb je al een snoeischaar, maar de vraag is hoelang gaat deze snoeischaar mee? Gerenommeerde merken zoals Gardena en Felco maken gebruik van duurzame materialen en worden gemaakt met een lange levensduur in het achterhoofd. Gardena snoeischaren hebben een garantie van wel 25 jaar, maar de Felco snoeischaren overtreffen dat met een levenslange garantie. Daarnaast zijn de onderdelen van de Felco eenvoudig uit te wisselen en te vervangen.
 • Ergonomie
  Snoeien kan best een pittige klus zijn, vooral als je een grote tuin hebt. Als je een hele dag aan het snoeien bent zul je dat zeker gaan voelen met een snoeischaar die niet goed geschikt is voor jouw hand. Kies daarom een snoeischaar die goed in je hand past en voorzien is van een comfortabele handgreep en voorzien is van schokdempers. Het snoeien kun je zo een langere tijd volhouden zonder dat je last krijgt van je handen en/of polsen.
 • Handmatig of elektrisch
  Is snoeien een klus waar je tegenop ziet? Je kunt het jezelf makkelijker maken met een elektrische snoeischaar. Met een enkele druk op de knop zal de elektrische snoeischaar (op accu) automatisch door de tak knippen. Het snoeien zelf wordt een stuk lichter zo, maar een snoeischaar op accu heeft wel meer gewicht dan een handmatige snoeischaar. Een goed evenwicht is bij een elektrische snoeischaar op accu zodat je geen last ondervindt van het gewicht.
 • Prijs – kwaliteitsverhouding
  Niet iedereen heeft hetzelfde budget en niet elke dure snoeischaar is goed en niet elke goedkope snoeischaar is slecht. Zolang de kwaliteit in verhouding staat met de prijs die je voor een snoeischaar betaalt heb je een prima snoeischaar. Snoei je slechts sporadisch, dan kun je prima met een voordeliger exemplaar uit de voeten. Heb je een grote tuin en gebruik je de snoeischaar bij wijze van spreken dagelijks, dan loont het om voor duurder en duurzamer exemplaar te kiezen.
Beste goedkope snoeischaar
Beste aambeeld snoeischaar
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.