Dit is de beste snoeizaag voor jouw snoeiklus

door | Koopgids, Snoeien

Zagen, zagen, wiede wiede wagen. Wat is de beste snoeizaag voor jouw snoeiklussen zul je je vast afvragen. Aan de hand van eigen ervaring en reviews van mede snoeiers heb ik de beste snoeizagen van dit moment voor je op een rij gezet. Met deze snoeizagen, overzichtelijk verdeeld in categorieën, is elke snoeiklus een stuk makkelijker uit te voeren.

Wat is de beste snoeizaag?

De beste snoeizaag voor multifunctioneel gebruik is de Gardena Combisysteem snoeizaag. Stevig, makkelijk in gebruik, fijn in de hand liggend en zowel als hand snoeizaag als snoeizaag op steel te gebruiken. Daarnaast krijg je ook nog eens 25 jaar garantie op deze Gardena Snoeizaag.
Daarnaast heb ik ook in de volgende categorieën de beste snoeizagen voor je gevonden:

 • De beste snoeizaag met telescopische steel voor het werk op hoogte.
 • De beste Amerikaanse boomzaag voor dikke takken.
 • De beste elektrische snoeizaag als je zelf geen zin hebt of kunt zagen.
 • De beste goedkope snoeizaag voor als je budget beperkt is.

Kortom, voor elke snoeiklus heb ik de beste snoeizaag voor je uitgezocht. Gebaseerd op mijn eigen ervaring als hovenier in combinatie met de gebruikerservaringen van mede snoeiers ben ik tot onderstaand lijstje gekomen.

De beste snoeizaag is wat mij betreft de Gardena combisysteem snoeizaag 300P. Doordat je zaag zowel als handzaag kunt gebruiken en op een (telescopische) steel is deze zeer flexibel in gebruik. Daarnaast ligt de snoeizaag lekker in de hand en hoef je door de 3-zijdig geslepen zaagtanden niet veel kracht te zetten.

Door het gebogen zaagblad, dat is voorzien van een anti-plak coating, maak je een scherpe snede. Dit zorgt voor een snelle genezing van de snoeiwond en voor gemak tijdens het zagen. Met de punt aan het einde van de zaag verwijder je eenvoudig de afgezaagde takken die blijven hangen.

Wat ik vooral prettig vind aan de Gardena combisysteem snoeizaag 300P is het gebruiksgemak en de ergonomie. Het handvat is voorzien van een softgrip waardoor deze fijn in de hand ligt. Ook is het uiteinde van het handvat voorzien van een uitstulping om wegglijden van je hand te voorkomen.
Als je takken op hoogte gaat snoeien dan bevestig je de zaag eenvoudig op een Gardena steel. De verbinding is door de veiligheidssluiting zeer solide.

+ Multifunctioneel
+ 25 jaar garantie
– Hoge aanschafprijs
Voor het zwaardere werk en dikke takken is de Stanley HP 760 de beste snoeizaag. De Stanley snoeizaag is een Amerikaanse boomzaag ofwel beugelzaag. Door de beugelvorm is deze oersterk en uitermate duurzaam. De robuustheid en duurzaamheid zorgen ervoor dat de zaag lang meegaat en je vele takken een kopje kleiner kan maken.

Door het lange zaagblad kun je ook lange zaagbewegingen maken. Lange halen snel thuis zeg maar, en dat is wat je met snoeiwerk wilt bereiken. Vlot kunnen werken en de klus klaren. Naast de robuuste beugel is ook het zaagblad erg stevig en voorzien van geharde rechte zaagtanden. Deze hoeven niet geslepen te worden. Is het zaagblad toch eens aan vervanging toe, dan verwissel je door de snelsluiting het zaagblad bliksemsnel.

Medesnoeiers die de Stanley Amerikaanse boomzaag al gebruiken omschrijven de zaag als robuust, sterk en duurzaam. Zaagt als de dolle en geschikt voor zowel dunne als dikke takken. Kortom, wat mij en je medesnoeiers betreft de beste keuze in beugelzagen.

+ Voor dikke takken
+ Sterk
– Ruimte nodig om te zagen
Voor het snoeien op hoogte is de HBM snoeizaag op telescopische steel de beste snoeizaag. Met een dubbele rij vlijmscherpe zaagtanden zaag je snel en makkelijk door takken op hoogte. Met de ‘haken’ aan de voor en achterkant van de snoeizaag voorkom je dat je doorschiet. Met dezelfde haken kun je ook eenvoudig losse takken verwijderen die in de boom blijven hangen na het snoeien. De haken zijn ook nog eens geslepen zodat je ook kleine takken door kunt snijden.

De telescopische steel is gemaakt van aluminium en daardoor licht van gewicht. De steel is verdeeld in 5 secties die makkelijk in en uit te schuiven met de snelsluiting. Ook uitgeschoven is de steel erg stevig en kun je voldoende kracht zetten om de takken eenvoudig door te zagen. De telescopische steel heeft ingeschoven een lengte van 135 cm en kan worden uitgeschoven tot 300 cm. Afhankelijk van je eigen lengte heb je daarmee een bereik van 4,5 tot 5 meter.

De HBM snoeizaag met telescopische steel is licht van gewicht, makkelijk in gebruik, stevig en heeft een scherp zaagblad en daardoor onze keuze als beste snoeizaag met telescopische steel.

+ In delen uitschuifbaar
+ Sterke steel
– Alleen voor werk op hoogte
Hou je van gemak? Dan is de Black & Decker GK1000 QS Alligator de beste snoeizaag. Deze handige elektrische snoeizaag zorgt ervoor dat je zelf geen kracht meer hoeft te zetten. Gewoon de zaag op de tak plaatsen, de knop indrukken en in no-time is de tak doorgezaagd.

In feite is het een mini kettingzaag die prima geschikt is voor takken tot 10 cm dik. Met de dubbele handgreep je complete controle en kun je de accu snoeizaag vasthouden hoe jij het prettigst vindt. Naast prettig werken is het ook veilig werken door de kap die je handen beschermd.Doordat de snoeizaag op stroom werkt ben je niet gebonden aan accuduur en kun je langere tijd achter elkaar doorwerken. Kortom, met deze kleine krachtpatser zijn al je snoeiwerkzaamheden snel gedaan.
+ Makkelijk in gebruik
+ Veilig
– Afhankelijk van stroompunt
Een goede snoeizaag hoeft niet duur te zijn. Deze voordelige Hyundai snoeizaag is de beste snoeizaag in het goedkope segment.

Naast goedkoop is de snoeizaag ook nog eens erg handig. De zaag is inklapbaar en neem je makkelijk mee door de tuin. Het verchroomde blad van SK5 staal is ook erg stevig en heeft een lengte van 18 cm. Daarnaast ligt de zaag ook erg prettig in de hand. De ergonomisch vormgegeven handvaten hebben door het zacht kunststof een goede grip.

Voor kleinere snoeiklussen en snoeiwerk on-the-go is de Hyundai snoeizaag wat mij betreft de beste keuze. Medesnoeiers omschrijven de snoeizaag als handig, sterk en effectief.

+ Voordelig
+ Compact
– Soms moeilijk in/uitklapbaar

Waar op letten bij het kopen van een snoeizaag?

Er zijn een aantal punten om op te letten als je een hakselaar gaat kopen. Er zijn namelijk vele verschillende merken en modellen te koop met ieder hun eigen eigenschappen. Hieronder heb ik de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij gezet om zo de beste hakselaar voor jouw tuin te kiezen:

 • Vermogen / doorvoersnelheid
  Om efficiënt te kunnen werken, zeker bij een grote hoeveelheid snoeiafval, is het vermogen en de doorvoersnelheid belangrijk. Om snel een hele berg te versnipperen dient de hakselaar krachtig genoeg te zijn. De doorvoersnelheid wordt aangegeven in kg/h, ofwel hoeveel kilo de hakselaar per uur kan verwerken.
 • Mobiliteit
  Vooral voor middelgrote en grote tuinen wil je hakselaar die makkelijk te verplaatsen is. Je hebt vaak meerdere plekken waar het snoeiafval ligt en wilt de machine natuurlijk zo dichtbij mogelijk neerzetten. Het gewicht is hierin niet bepalend. De meeste hakselaars zijn voorzien van wielen om de machine makkelijk door de tuin te verplaatsen. Het is daarom belangrijker om voor een hakselaar te kiezen met stevige en grote wielen voor verplaatsing in de tuin.
 • Maximale dikte takken
  Voor het verwerken van het meeste snoeiafval moet een hakselaar een takdikte van ongeveer 40 mm aankunnen. Het meeste snoeiafval zal dunner zijn, maar je wilt natuurlijk ook de wat dikkere takken eenvoudig kunnen versnipperen. Door voor een hakselaar te kiezen met de mogelijk om takken van 40 mm te versnipperen kom je van het meeste snoeiafval af. Snoei je regelmatig nog dikkere takken, dan is een benzine hakselaar een goede optie. Deze hebben meer vermogen en zijn wat groter. Takken van een centimeter of 10 zijn voor de benzine hakselaars geen probleem.
 • Ergonomie
  Ergonomisch werken is erg belangrijk. Zeker als je langere tijd achter elkaar met een snoeizaag werkt is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische snoeizaag. Een handvat die goed in de hand ligt en voorzien is van een softgrip werkt een stuk prettiger dan een metalen handvat. 
  Een gebogen zaagblad werkt ook een stuk prettiger dan een recht zaagblad en zal minder snel vast komen te zitten in het hout.

Als je met bovenstaande punten rekening houdt vind je zeker de beste snoeizaag voor jouw tuin. Tuinieren wordt zo een stuk eenvoudiger en minder intensief. Goed gereedschap is namelijk het halve werk. Vandaar dat ik je met deze koopgidsen wil helpen het beste tuingereedschap te kiezen dat het beste aansluit aan je tuinsituatie en wensen.