De beste elektrische grasmaaiers van 2023 op een rij

door | Tuinonderhoud, Gazon, Koopgids

De beste elektrische grasmaaier van 2023 voor jouw gazon vind je hier. Onderverdeeld in handige categorieën vind je direct de elektrische grasmaaier die past bij jouw tuin en wensen. Welke de beste is hangt af van verschillende factoren zoals de afmeting van je gazon, hoe hoog het gras gemaaid dient te worden en uiteraard je eigen voorkeuren.

 

De beste elektrische grasmaaier kiezen

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor kleine en middelgrote tuinen tot ongeveer 800 m2. Je bent wel afhankelijk van een verlengkabel waardoor de bewegingsvrijheid beperkter is dan met een accu grasmaaier of benzine grasmaaier.
Er zijn vele verschillende modellen elektrische grasmaaiers te koop en de juiste kiezen is soms geen eenvoudige opgave. Met behulp van onderstaand overzicht vind je de beste elektrische grasmaaier van 2023 voor jouw gazon.

Beste elektrische grasmaaier aanbieding

BLACK & DECKER BEMW351GL2-QS

De BLACK+DECKER BEMW351GL2-QS + GL250 grastrimmer is de beste elektrische grasmaaier aanbieding van dit moment. Met de Black & Decker grasmaaier maai je eenvoudig gazons tot 200 m2 en voor het maaien van graskanten gebruik je de Black & Decker grastrimmer. Je gehele gazon ligt er in no time weer strak gemaaid bij.

De maaimachine is niet voorzien van een mulchfunctie, maar je vangt het maaisel op in de meegeleverde opvangbak van 35 liter.

Het vermogen van 1000 watt is ruim voldoende om ook wat langer gras een kopje kleiner te maken zonder dat de machine vastslaat. De maaihoogte is centraal instelbaar van 20mm tot 60mm wat deze grasmaaier tot een prima allrounder maakt voor zowel siergazons en speelgazons.

Plus en minpunten

+  Robuuste machine
+  Complete set
–  Niet zelf rijdend
–  Geen centrale hoogteinstelling

139.99

Beste voordelige accu grasmaaier

Powerplus POWEG63703

De beste voordelige elektrisch grasmaaier is de Powerplus POWEG63703. Een grasmaaier zonder poespas die precies doet waar hij voor gemaakt, namelijk het maaien van je gazon. Een ideale machine voor gazons tot 200m2 die bovendien licht van gewicht is om eenvoudig te kunnen voortduwen.

Het grasmaaisel vang je op in de meegeleverde opvangbak van 30 liter of je laat het liggen om later bij elkaar te harken. De machine is niet voorzien van een mulchfunctie.

De hoogte is in 3 trappen instelbaar van 25mm tot 65mm. Met een vermogen van 1000 watt is deze Powerplus grasmaaier prima geschikt voor de wekelijkse maaibeurten. Voor het maaien van wat hoger gras komt deze machine net wat power tekort.

Plus en minpunten

+  Compact op te bergen
+  Licht in gewicht
–  Niet zelf rijdend
–  Geen mulchfunctie

67.99

Beste elektrische grasmaaier met mulchfunctie

Wolf Garten A 340 E

De beste elektrische grasmaaier met mulchfunctie is de Wolf Garten A 340 E. Met groot gemak maai je gazons tot een afmeting van 300 m2.
Met 1400 Watt is deze Wolf Garten grasmaaier krachtig genoeg om ook moeiteloos hoger gras te maaien.

Het maaisel kun je opvangen in de meegeleverde opvangbak van 30 liter, maar de Wolf Garten  A 340 E beschikt ook over een mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt extra fijn gemalen en terug het gazon in geblazen als meststof voor je grasmat.

De maaihoogte is centraal instelbaar op een hoogte van 25mm tot 75mm. Een ideale machine voor zowel speelgazons als siergazons met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

 

Plus en minpunten

+ Krachtig
+ Ruime 
hoogte-instelling
+ Met mulchfunctie
– Niet zelf rijdend

124.99

Beste elektrische grasmaaier grote tuin

BLACK & DECKER LM2000-QS

De beste elektrische grasmaaier voor een grote tuin is de Black & Decker LM2000QS. Naast het stoere uiterlijk van de machine wordt het maaien van een groot een ook nog eens een koud kunstje met de krachtige 2000 Watt motor en een maaibreedte van 48 centimeter.

Met de grote opvangbak van 50 liter vang je het maaisel eenvoudig op, maar deze grasmaaier is ook voorzien van een mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt extra fijn vermalen en terug het gazon ingeblazen als voedingsstof voor je grasmat.

De maaihoogte is eenvoudig centraal instelbaar op een hoogte van 38mm tot 100mm. De laagste stand is dus vrij hoog wat deze machine minder geschikt maakt voor een superkort siergazon.

Plus en minpunten

+ Stoer uiterlijk
+ Inclusief mulch functie

– Laagste maaihoogte is vrij hoog
–  Niet zelf rijdend

229.00

Beste elektrische grasmaaier kleine tuin

Wolf Garten Select 3200 E

De beste elektrische grasmaaier voor een kleine tuin is de Wolf Garten Select 3200 E. Deze kleurrijke grasmaaier is compact en erg wendbaar.  Het maaien van een klein gazon is dan ook een fluitje van een cent en na gebruik is de machine makkelijk en compact op te bergen

De maaihoogte is instelbaar van 20mm tot 60mm, maar is niet centraal te verstellen. Per wielas dient de hoogte ingesteld te worden. Door de lage maaihoogte is deze Wolf Garten grasmaaier prima geschikt voor een strak siergazon.

Het gemaaide gras vang je eenvoudig op in de meegeleverde opvangbak van 30 liter. Helaas zit er geen mulch functie op deze grasmaaier.

Plus en minpunten

+ Compact
+ Wendbaar

– Geen centrale hoogte instelling
– Geen mulch functie

85.99

Beste elektrische grasmaaier zelfrijdend

Makita ELM4621

De beste zelfrijdende elektrische grasmaaier is de Makita ELM4621. Deze robuuste grasmaaier is voorzien van wielaandrijving zodat je niet meer zelf hoeft te duwen. Zeker voor een wat groter gazon is een zelfaangedreven grasmaaier ideaal. Met de Makita ELM4621 maai je eenvoudig een gazon met een afmeting tot 650m2.

De maaihoogte is centraal instelbaar van 20mm tot 75mm. De ruime instellingsmogelijkheden maken deze machine geschikt voor zowel een speelgazon en siergazon.

Het gemaaide gras vang je eenvoudig op in de meegeleverde ruime opvangbak van 60 liter, of je maakt gebruik van de mulchfuntie om het gazon te bemesten.

Plus en minpunten

+ Wielaandrijving
+ Grote opvangbak
+ Mulchfunctie
– Verlengsnoer nodig

369.05

Waar op letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om tot de beste elektrische grasmaaier voor jouw gazon te komen. Zo speelt het oppervlakte van je gazon een rol net als de instellingsmogelijkheden, het vermogen, gebruiksgemak en uiteraard je eigen voorkeuren.

 • Gazonoppervlakte
  De oppervlakte van je gazon is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste machine. Dit uiteraard in combinatie met je eigen voorkeur. Hoe groter het gazon, hoe groter de maaibreedte. Bij zeer grote gazons is een eigen wielaandrijving ook een fijne optie zodat je niet zelf hoeft te duwen.
 • Maaibreedte
  De maaibreedte van een grasmaaier varieert van ongeveer 30 cm tot meer dan 60 cm. Door te kiezen voor een elektrische maaimachine met een grotere maaibreedte hoef je minder vaak op en neer te lopen. Hoe groter het gazon hoe groter de maaibreedte moet zijn voor optimaal gebruiksgemak.
 • Instelling maaihoogte
  Let er op dat de maaihoogte instelbaar is. Niet ieder gazon dient altijd op dezelfde hoogte gemaaid te worden. De eerste en laatste maaibeurt dient de maai hoogte iets hoger te worden afgesteld, net als bij een langere periode warm & zonnig weer.
 • Zelfrijdend of duwen?
  Je zou misschien denken dat bij een grasmaaier op stroom de wielen worden aangedreven. Helaas is dat niet standaard het geval.
  De motoraandrijving is in eerste instantie voor het laten draaien van de messen, maar de machine zal zelf je moeten duwen. Voor een kleiner oppervlakte zal dat niet direct een probleem zijn, maar voor een groter gazon kun je het beste kiezen voor een grasmaaier met wielaandrijving.
 • Vermogen
  Het vermogen dat een grasmaaier dient te hebben hangt sterk samen met het oppervlakte van het gazon. Hoe groter het gazon, hoe meer vermogen er nodig is. Een grasmaaier met een hoger vermogen maait ook makkelijk door verwaarloosd en stug gras. Daarnaast bepaalt het vermogen ook de aandrijving van de wielen indien het een machine met wielaandrijving betreft.
 • Mulchfunctie
  Mulchen is het extra fijn versnipperen van het grasmaaisel. Je kunt het extra fijne maaisel, de mulch, op de grasmat laten liggen als bemesting. Normaal maaisel is vaak te grof hiervoor waardoor de grasmat kan vervilten. Wil je het maaisel laten liggen en gebruiken als bemesting dan kies je voor een grasmaaier met mulchfunctie. Hoe hoger het vermogen van de machine hoe fijner de mulch.
Wat zijn de voordelen van een elektrische grasmaaier?
 • Een elektrische grasmaaier heeft releatief weinig onderhoud nodig. Je hoeft de machine enkel na gerbuik schoon te maken.
 • Daarnaast maakt een elektrische grasmaaier minder geluid dan een benzine grasmaaier.
 • Een elektrische grasmaaier is ook erg gemakkelijk in gebruik. De stekker insteken en gaan!
 • Milieuvriendelijker en stiller dan een benzine grasmaaier.
Wat zijn de nadelen van een elektrische grasmaaier?
 • Je bent bij een elektrische grasmaaier afhankelijk van een stroompunt en verlengkabels.
 • Door het gebruik van verlengkabels niet echt geschikt voorhele grote gazons.
 • Elektrische grasmaaiers zijn niet goed geschikt voor een ruw terrein.

Wat zijn de beste elektrische grasmaaiers?