Beste elektrische grasmaaier 2022

De beste elektrische grasmaaiers van 2024 op een rij

De beste elektrische grasmaaier van 2024 voor jouw gazon vind je hier. Onderverdeeld in handige categorieën vind je direct de elektrische grasmaaier die past bij jouw tuin en wensen. Welke de beste is hangt af van verschillende factoren zoals de afmeting van je gazon, hoe hoog het gras gemaaid dient te worden en uiteraard je eigen voorkeuren.

De beste elektrische grasmaaier kiezen

Een elektrische grasmaaier is ideaal voor kleine en middelgrote tuinen tot ongeveer 800 m2. Je bent wel afhankelijk van een verlengkabel waardoor de bewegingsvrijheid beperkter is dan met een accu grasmaaier of benzine grasmaaier.
Er zijn vele verschillende modellen elektrische grasmaaiers te koop en de juiste kiezen is soms geen eenvoudige opgave. Met behulp van onderstaand overzicht vind je de beste elektrische grasmaaier van 2024 voor jouw gazon.

Beste elektrische grasmaaier – Tuinplaats keuze!

De beste elektrische grasmaaier van 2024 is de Wolf Garten A340 E. Met het grootste gemak maai je gazons tot een afmeting van 300 m2. Ruim voldoende voor een gemiddeld Nederlands gazon. Daarnaast is de 1400 Watt motor ook krachtig om wat hoger gras moeiteloos te maaien.

Het maaisel kun je opvangen in de meegeleverde opvangbak van 30 liter. Het opgevangen maaisel kun je zo eenvoudig in de groene bak of op de composthoop gooien. De Wolf Garten A 340 E beschikt ook over een mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt daardoor extra fijn gemalen en terug het gazon in geblazen. Het fijne grasmaaisel gebruik je dan als meststof voor je grasmat.

De maaihoogte is in 6 trappen centraal in te stellen. Hiermee maai je het gazon op een hoogte van 25 mm tot 75 mm. Door deze ruime hoogteinstelling is deze elektrische maaimachine zowel geschikt voor siergazons en speelgazons.

Plus en minpunten

Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
Met mulchfunctie
Niet voor hele grote tuinen

Beste elektrische grasmaaier aanbieding

De beste elektrische grasmaaier aanbieding is een complete set om je gehele gazon te onderhouden. Naast een Powerplus 1300W grasmaaier vind je in deze set ook een Powerplus grastrimmer. Een mooie complete grasmaaiset om zowel je grasmat als de randjes tiptop bij te houden.

Het werken met de Powerplus 1300W is erg eenvoudig en veilig. De machine is voorzien van een opstartbeveiliging om ongewenst opstarten van de machine te voorkomen. Daarnaast is de meegeleverde opvangbak van 30 liter voorzien van een indicator als de bak vol is. Zo zie je in 1 oogopslag wanneer het tijd is om de opvangbak te legen. Door de kabeltrekontlasting wordt voorkomen dat de verlengkabel losschiet van de aansluiting.

Met de Powerplus kantenmaaier werk je de randen van het gazon bij en kom je makkelijk op plekken waar je met de grasmaaier niet bij kunt komen. Het werken met de kantenmaaier is zeer eenvoudig en niet belastend.

Plus en minpunten

Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Complete set
Geen mulchfunctie

Beste elektrische grasmaaier grote tuin

De beste elektrische grasmaaier voor een grote tuin is de Black & Decker LM 2000-QS. Naast het stoere uiterlijk van de machine wordt het maaien van een groot een ook nog eens een koud kunstje met de krachtige 2000 Watt motor en een maaibreedte van 48 centimeter.

Met de grote opvangbak van 50 liter vang je het maaisel eenvoudig op, maar deze grasmaaier is ook voorzien van een mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt extra fijn vermalen en terug het gazon ingeblazen als voedingsstof voor je grasmat.

De maaihoogte is eenvoudig centraal instelbaar op een hoogte van 38mm tot 100mm. De laagste stand is dus vrij hoog wat deze machine minder geschikt maakt voor een superkort siergazon. Het maaidek van 48cm is perfect voor een groot gazon.

Plus en minpunten

Stoer uiterlijk
Inclusief mulchfunctie
Niet voor een kortgemaaid gazon

Beste elektrische grasmaaier kleine tuin

Voor een klein gazon is de Bosch ARM 32 de beste elektrische grasmaaier. Met grasmaaier heeft een maaibreedte van 32 cm. Doordat de machine buiten de wielen maait heb je minder werk aan de grasranden. In het kort: een efficiente grasmaaier voor gazons tot 200m2.

De grasmaaier is niet voorzien van een mulchfunctie. Het grasmaaisel wordt opgevangen in de meegeleverde opvangbak van 31 liter. Door het compacte formaat en opklapbare beugel berg je de machine na gebruik makkelijk op. 

De maaihoogte is in te stellen op een hoogte van 20mm tot 60mm. Hiermee is de Bosch ARM 32 dan ook prima geschikt voor kortgemaaide siergazons. 

Plus en minpunten

Compact op te bergen
Geschikt voor kortgemaaid gazon
Geen mulchfunctie

Beste voordelige elektrische grasmaaier

De beste voordelige elektrisch grasmaaier is Powerplus POWEG63703. Een grasmaaier zonder poespas die precies doet waar hij voor gemaakt, namelijk het maaien van je gazon. Een ideale machine voor gazons tot 200m2 die bovendien licht van gewicht is om eenvoudig te kunnen voortduwen.

Het grasmaaisel vang je op in de meegeleverde opvangbak van 30 liter of je laat het liggen om later bij elkaar te harken. De machine is niet voorzien van een mulchfunctie.

De hoogte is in 3 trappen instelbaar van 25mm tot 65mm. Met een vermogen van 1000 watt is deze Powerplus grasmaaier prima geschikt voor de wekelijkse maaibeurten. Voor het maaien van wat hoger gras komt deze machine net wat power tekort.

Plus en minpunten

Compact op te bergen
Licht in gewicht
Geen mulchfunctie

Waar op letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om tot de beste elektrische grasmaaier voor jouw gazon te komen. Zo speelt het oppervlakte van je gazon een rol net als de instellingsmogelijkheden, het vermogen, gebruiksgemak en uiteraard je eigen voorkeuren.

 • Gazonoppervlakte
  De oppervlakte van je gazon is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste machine. Dit uiteraard in combinatie met je eigen voorkeur. Hoe groter het gazon, hoe groter de maaibreedte. Bij zeer grote gazons is een eigen wielaandrijving ook een fijne optie zodat je niet zelf hoeft te duwen.
 • Maaibreedte
  De maaibreedte van een grasmaaier varieert van ongeveer 30 cm tot meer dan 60 cm. Door te kiezen voor een elektrische maaimachine met een grotere maaibreedte hoef je minder vaak op en neer te lopen. Hoe groter het gazon hoe groter de maaibreedte moet zijn voor optimaal gebruiksgemak.
 • Instelling maaihoogte
  Let er op dat de maaihoogte instelbaar is. Niet ieder gazon dient altijd op dezelfde hoogte gemaaid te worden. De eerste en laatste maaibeurt dient de maai hoogte iets hoger te worden afgesteld, net als bij een langere periode warm & zonnig weer.
 • Zelfrijdend of duwen?
  Je zou misschien denken dat bij een grasmaaier op stroom de wielen worden aangedreven. Helaas is dat niet standaard het geval.
  De motoraandrijving is in eerste instantie voor het laten draaien van de messen, maar de machine zal zelf je moeten duwen. Voor een kleiner oppervlakte zal dat niet direct een probleem zijn, maar voor een groter gazon kun je het beste kiezen voor een grasmaaier met wielaandrijving.
 • Vermogen
  Het vermogen dat een grasmaaier dient te hebben hangt sterk samen met het oppervlakte van het gazon. Hoe groter het gazon, hoe meer vermogen er nodig is. Een grasmaaier met een hoger vermogen maait ook makkelijk door verwaarloosd en stug gras. Daarnaast bepaalt het vermogen ook de aandrijving van de wielen indien het een machine met wielaandrijving betreft.
 • Mulchfunctie
  Mulchen is het extra fijn versnipperen van het grasmaaisel. Je kunt het extra fijne maaisel, de mulch, op de grasmat laten liggen als bemesting. Normaal maaisel is vaak te grof hiervoor waardoor de grasmat kan vervilten. Wil je het maaisel laten liggen en gebruiken als bemesting dan kies je voor een grasmaaier met mulchfunctie. Hoe hoger het vermogen van de machine hoe fijner de mulch.
Tuinplaats keuze!
Tuinplaats keuze!
Tuinplaats keuze!
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.