Tuinonderhoud

Het hebben van een tuin gaat altijd gepaard met tuinonderhoud. Er is altijd wel een klus te doen om je tuin in optimale conditie te houden. Een tuin kan onderhoudsarm zijn, maar is zelden of nooit onderhoudsvrij.
Aan de hand van onderstaande artikelen wordt het tuinonderhoud wel een stuk makkelijker. Wanneer moet je snoeien en hoe zorg je ervoor dat het gazon er altijd tip top bij ligt? Op deze en vele andere vragen vind je een antwoord en/of handige tips.

Gazononderhoud

Als er iets veel aandacht nodig heeft in de tuin dan is dat het gazon. Maaien, bemesten, mulchen, en dan ook nog allerlei plagen die de kop opsteken. Veel werk dus om je gazon in goede gezondheid te houden. Een gezond gazon begint met een goede bodem zodat je direct een al een voorsprong hebt.
Lees zeker de Tuinplaats ultieme gids voor een groen en gezond gazon. Hierin wordt je van begin tot eind bijgestaan in het aanleggen en behouden van een gazon in topconditie.

Snoeien

Beplanting maakt een tuin compleet. Van groene omheining tot bloeiende borders zorgt beplanting voor structuur en sfeer. Om je beplanting goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Sommige planten zijn erg makkelijk en daar hoef je bijna niet naar om te kijken, maar er zijn genoeg planten die meer aandacht nodig hebben.
Een goede standplaats is in eerste plaats erg belangrijk. Een plek in de zon, halfschaduw of schaduw, maar ook een goede vochtigheidsgraad en zuurtegraad zijn hierbij van belang.
Een ander belangrijk onderdeel van onderhoud is het snoeien. Wanneer snoei je bepaalde beplanting en hoe dat je dat nu precies? Op Tuinplaats.nl vind je handige informatie over het snoeien en onderhouden van beplanting in het algemeen.

Onkruid

Een grote ergernis is onkruid. Er zullen weinig tuinen zijn waar onkruid niet de kop opsteekt.
Als je onkruid zijn gang laat gang is je tuin in een mum van tijd overwoekerd en dat ziet er natuurlijk niet fraai uit. Daarnaast kan onkruid ook nog eens schadelijk zijn voor andere beplanting of je gazon.
Het is dus erg belangrijk om onkruid op tijd aan te pakken en de kop in te drukken. Hoe je dit doet hebben we keurig voor je op een rij gezet. Daarnaast lees je ook meer over wat je kunt doen om onkruid zo veel als mogelijk te voorkomen.

Zoals je ziet komt er best veel bij kijken om je tuin te onderhouden. Als je dit goed doet krijg je er ook veel voor terug. Je tuin zal je dankbaar zijn voor het harde werk en de genomen moeite en zal je rijkelijk belonen door uitbundig te groeien en bloeien.