Kant en klare hagen

Kant en klare hagen. Direct een groene omheining

Met hagen creëer je een natuurlijke afscheiding rondom en in je tuin. Je sluit je tuin af tegen ongenode gasten en zorgt voor een stuk meer privacy.
Een haag heeft tot enkele jaren nog om geheel dicht te groeien. Als je hier geen geduld voor hebt of gewoon direct ‘klaar’ wilt zijn dan zijn kant en klare hagen de oplossing.

Kant en klare hagen zijn ideaal als je direct een mooie volle haag wilt hebben. De haag is al volledig dicht en kan direct geplant worden in je tuin. Daarnaast zijn de haagplanten al in vorm gesnoeid zodat je deze alleen nog maar hoeft bij te houden.

Haag per meter

Je hoeft niet meer uit te rekenen hoeveel haagplanten je nodig hebt. De juiste hoeveelheid haagplanten zijn al voor je gekweekt en geplant in een plantenbak of zak van een meter of halve meter lang. Zo hoef je alleen de benodigde meters haag uit te rekenen en te bestellen.

Indien het laatste stuk haag dat je wilt planten net niet past dan kun je het haagelement eenvoudig op de gewenste lengte aanpassen. De haagplanten van het reststuk kun je dan als reserveplanten bewaren (wel even in de grond zetten eerst), als solitair gebruiken of je verblijd je buren met een stukje haag 🙂

Hoe hoog is een haagelement?

De haagelementen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes vanaf 30 cm tot 2 meter hoog. Zowel voor lage hagen als hogen is er volop keuze en kun je direct kiezen voor een haag op de gewenste hoogte.

Door de verschillende hoogtes te combineren kun je je tuin met haagplanten al voor een groot deel afkaderen. Gebruik hoge haagplanten als erfafscheiding en creëer tuinkamers met een lagere haag eventueel van een andere soort.

Hoe plant je een kant en klare haag?

Het planten van een kant en klare haag is erg eenvoudig. Je hoeft geen afzonderlijke plantgaten op te meten en uit te graven. Je maakt simpelweg een geul waarin je kluit van de haagelementen plaatst, van te voren eerst even de plantzak of plantenbak verwijderen, en vul de geul aan met aarde. Zorg dat de kluit volledig is bedekt en druk de aarde goed aan.

Als je een timmermansoog hebt kun je zien of de verschillende haagelementen mooi op een lijn staan. Zonder een timmermansoog kun je het beste een lijn spannen.

Welke soorten kant en klare hagen zijn er?

Er zijn verschillende soorten hagen verkrijgbaar als kant en klaar haag element. Elke haagsoort is eigenlijk wel als kant en klaar haag verkrijgbaar. Dat maakt het ook mogelijk om makkelijk verschillende hagen met elkaar te combineren. Plant tussen een groene Prunus bijvoorbeeld een element Glansmispel.

De soorten hagen verkrijgbaar als haagelement:

 • Glansmispel / Photinia Fraserii ‘Red Robin’
 • Groene beukenhaag / Fagus Sylvatica
 • Haagbeuk / Carpinus Betulus
 • Ligusterhaag
 • Wintergroene liguster
 • Laurier / L. ‘Genolia’ ‘Novita’ ‘Rotundifolia’
 • Klimop / Hedera
 • Portugese laurier
 • Taxus Bacatta
 • Thuja ‘Brabant’
 • Thuja ‘Martin’

Zoals je ziet genoeg keuze om direct een volle haag in je tuin te planten. Gemakkelijk en direct vol en op de gewenste hoogte. Wat wil je nu nog meer?

Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.