Fietsen opbergen in de tuin

Je wist dat natuurlijk allang, maar Nederland is een echt fietsland. Met meer dan 23 miljoen fietsen! behoort Nederland tot de top van de wereld. Ook qua fietsendiefstallen scoort Nederland hoog met meer dan 500.000 geregistreerde fietsdiefstallen per jaar.

Neem het aantal fietsen, de kans op fietsendiefstal en de vaak beperkte ruimte in tuinen en je hebt een groot probleem. Het ziet er niet alleen slordig uit als de fietsen los in de tuin staan ook de kans op diefstal wordt zo vergroot. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om fietsen op te bergen in de tuin.

Tuinschuren om fietsen in op te bergen

Opbergen van fietsen in de voortuin

Vooral in de voortuin zijn fietsen vaak een slordig gezicht. Ze staan door elkaar en in de weg. Een simpele oplossing is het plaatsen van een fietsbeugel. Deze nemen de fietsen niet uit het zicht, maar geven wel de mogelijk om fietsen op een vaste plek te parkeren op de gewenste plaats. Tevens kun je je fiets extra goed beveiligen door een kabelslot aan de fietsbeugel vast te maken.

Fietsoverkapping

Door het plaatsen van een overkapping kun je de fietsen op een vaste plaats opbergen. De zijkant is open waardoor je vlug de fietsen in en uit kunt nemen. Voor extra bescherming tegen weersinvloeden en om de fietsen uit het zicht te houden kun je ook kiezen voor 1 of meerdere dichte wanden.

Een populaire overkapping is er 1 met een groen dak. Normaal heeft een fietsoverkapping een dakoppervlak van 2 a 3 m2. Zeker in een voortuin is dat een flink oppervlak.
Om het dak minder te laten opvallen kun je dak ‘bekleden’ met sedum matten.
Dat ziet er niet alleen een stuk groener uit, ook het regenwater wordt zo goed benut en gedeeltelijk opgenomen door de beplanting.

Fietsbox

Als je de fietsen uit het zicht wilt opbergen in de voortuin ze achter slot en grendel wilt opbergen dan is een fietsbox een goede optie.

Deze boxen van hout, metaal of kunststof nemen weinig ruimte in beslag. Je plaatst een fietsbox bijvoorbeeld naast het looppad naar de voordeur. Zo creëer je opbergruimte voor de fietsen en sluit je tegelijkertijd de voortuin voor een gedeelte af.
Fietsen kunnen uit het zicht worden geplaatst en zijn beschermd tegen weersinvloeden en diefstal. 

Fietsen opbergen in de achtertuin

In de achtertuin heb je vaak meer ruimte als in de voortuin. Vaak staat er al een stenen opbergschuurtje, maar die is al gauw gevuld met tuingereedschap, tuinmeubelen en spullen waarvan je niet weet waarom je ze eigenlijk bewaard. (c.q. mijn eigen tuinschuur 😉

Naast de fietsbox en overkapping is in de achtertuin ook een tuinhuis een goede oplossing.
Je hebt tuinhuizen in verschillende maten van maat tuinkast tot volledig paviljoen.
Hoe groot het tuinhuis moet wezen hangt volledig af van het aantal fietsen en de benodigde ruimte. Om 2 fietsen te stallen heb je al gauw een oppervlak van 2 x 1 m1 nodig.

Kijk ook eens naar kleine tuinhuizen voorzien van een afdak. Zo kun je ook overdag de fietsen droog stallen zonder ze iedere keer uit het tuinhuis te hoeven halen. Als je de fietsen niet meer gebruikt zet je achter slot en grendel in het tuinhuis.

Zoals je ziet zijn er voldoende mogelijkheden om fietsen op te bergen in de tuin zonder al teveel ruimte in beslag te nemen. Geen rondslingerende fietsen meer en minder kans op fietsendiefstal dus. Tevens zijn de fietsen beter beschermd tegen weersinvloeden door ze overdekt te stallen.

Dus plaats een fietsberging in je tuin en fiets m erin!

[ux_products type=”row” show_cat=”0″ equalize_box=”true” cat=”106″ products=”4″ orderby=”rand” out_of_stock=”exclude”]
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.