Cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal plantenbakken

Als je opzoek bent naar een stoere plantenbak met een natuurlijke uitstraling dan is een cortenstaal plantenbakken een goede keuze. De strakke vormen en roestkleur zorgen voor een robuuste moderne uitstraling met een natuurlijke touch door de kleur.
Zowel in een moderne als landelijk tuin komen deze plantenbakken echt tot hun recht. Beplant de plantenbakken bijvoorbeeld met een mooie solitaire heester of siergrassen en je hebt direct een robuuste eyecatcher.

Duurzaam materiaal

De cortenstaal plantenbakken zijn extreem weerbestendig en duurzaam. Ze gaan lang mee en zijn daarnaast 100% recyclebaar. Het staal hoef je ook niet te behandelen. De gevormde roestlaag beschermt het staal tegen verdere erosie. Door deze duurzame kenmerken wint cortenstaal dan ook snel in populariteit. 

Groot assortiment

Er is een groot assortiment aan planten en bloembakken van cortenstaal. Je vind ze in allerlei vormen en verschillende maten van rond tot vierkant en van 20 cm hoog tot 200 cm. Voor iedere afmeting en soort tuin is er wel een juiste vorm of maat cortenstaal plantenbak te vinden.
Voor een extra speels effect kun je natuurlijk ook verschillende maten plantenbakken met elkaar combineren. 

De plantenbakken zijn zo neer te zetten, maar je kunt ook kiezen voor modellen met poten of wielen. Door de wielen zijn de plantenbakken goed verplaats en kun je makkelijk je terras een andere indeling geven. 

Toepassingsmogelijkheden

Kleinere plantenbakken kun je prima gebruiken om op het terras te plaatsen. Al dan niet op poten of voorzien van wielen. Zet er een mooie solitair in zoals de Photinia fraseri ‘Red Robin’. De kleuren geeft een mooi contrast aan het geheel. Ook siergrassen komen volledig tot zijn recht in deze stoere plantenbakken. 

Je kunt de plantenbak ook echt onderdeel van je tuin maken. De grotere formaten cortenstaal plantenbakken kun je prima gebruiken als echte blikvanger en gebruiken. 

Plaats de bakken in de bestrating, tussen het grind, in het gazon of als borderbak. Door mooie beplanting in de bakken te planten en verlichting toe te voegen creëer je een sfeervolle eyecatcher.

Indien een standaard formaat plantenbak niet aan je wensen voldoet dan kun je een cortenstalen plantenbak ook geheel op maat laten maken.  

Welke beplanting gebruiken?

Een goede combinatie met cortenstaal is beplanting met donkergroen of frisgroen blad. Ook bloeiende planten zoals Lavendele en Salvia. Ook de combinatie met verschillende soorten siergrassen is erg mooi.

Wat is cortenstaal nu eigenlijk?

Cortenstaal is een legering van ijzer met toevoeging van fosfor, koper, nikkel, chroom en silicium. De basis is ijzerhard en vergelijkbaar met roestvrij staal. Dat is misschien niet wat direct in je opkomt als je al dat roest ziet. De roestlaag die is gevormd zit alleen aan de buitenkant en vormt een sterke beschermlaag.

Cortenstaal zal niet verder roesten en is optimaal beschermd tegen weersinvloeden. Je hoeft het staal niet te behandelen terwijl het tot wel 10x langer meegaat dan reguliere staalsoorten.

Een nadeel is dat deze plantenbakken kunnen afgeven op de bestrating of hout. Zorg ervoor dat de plantenbakken op een plaats staan waar dit niet opvalt of niet veel uitmaakt.
Het afgeven gebeurt gedurende de opbouw van de roestlaag. Na ongeveer 6 maanden is de roestlaag geheel ontwikkeld en zal deze niet afgeven.

Zoals je ziet is een cortenstalen plantenbak zeer veelzijdig. In iedere soort en formaat tuin voelen deze plantenbakken zich prima thuis.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.