Schelp zandbak

Een nog altijd populaire klassieker: de schelp zandbak

Een echte klassieker onder het buitenspeelgoed is de schelp zandbak. Doordat deze weinig ruimte in beslag neemt en vaak voorzien is van een deksel is een schelp zandbak in veel tuinen favoriet. Daarnaast zijn de schelp zandbakken ook nog eens verkrijgbaar in diverse vrolijke kleurtjes. Zelfs als de zandbak niet wordt gebruikt dan is het nog steeds een kleurrijke aanwinst voor je tuin. De allerkleinsten zullen zich in een schelp zandbak prima vermaken zodat je geen kind aan ze hebt.

Makkelijk op te zetten zandbak

De schelp zandbak is heel makkelijk in gebruik. Je plaatst de zandbak op de gewenste plek en vult deze met zandbak zand. Je hoeft niks af te graven zolang de ondergrond maar enigszins vlak is. Na gebruik ruim je al het losse speelgoed op en legt deze eenvoudig in de zandbak. Naast een enkele schelp vorm kun je een tweede exemplaar gebruiken als dak. Door het plaatsen van het dak is al het speelgoed uit het zicht en is de zandbak beschermd tegen weersinvloeden.
Doordat de bodem van onder dicht is zal het schone zandbak niet worden gemengd met de ondergrond. Je hoeft ook niet bang te zijn de kleintjes diepe tunnels gaan graven.

Multifunctionele zandbak

De schelp zandbak is ook nog eens erg functioneel. Je kunt deze puur als zandbak gebruiken met gebruik van het deksel. Daarnaast kun je in de zandbak in plaats van zand ook vullen met water. Een combinatie is ook mogelijk. 1 deel vul je met zandbak zand en het deksel vul je met water. Heerlijk voor de warme dagen en natuurlijk ook heerlijk voor de kleintjes om te kliederen met zand en water.

Je kunt de schelp zandbakken ook prima gebruiken voor je hond om af te koelen in de zomer. De schelp is ondiep en kan eenvoudig met een laagje water gevuld worden. Vele honden maken al dankbaar gebruikt van deze verkoelende oplossing.

Hoeveel zand heb ik nodig voor de zandbak?

Deze zandbakken zijn compact van formaat en niet erg diep waardoor je niet veel zand nodig hebt. Met 5 zakken speelzand van 25kg kom je al een heel eind. Er zal gerust zo nu en dan wat zand verloren gaan. Een paar extra zakken speelzand op voorraad hebben kan dan ook geen kwaad.
Het is wel aan te bevelen om speciaal zandbak zand te gebruiken. Je bent dan zeker van schoon en veilig zand dat vrij is van vervuiling en scherpe materialen.

Waar een schelp zandbak kopen?

Een schelp zandbak kun je eenvoudig online kopen. Bij Bol.com vind je bijvoorbeeld schelp zandbakken in verschillende kleuren, maar ook in andere vormen zoals een krab of schildpad. Daarnaast kun je ze kopen bij warenhuizen zoals de Action of Blokker. Ook bij bouwmarkten zoals de Gamma en Praxis vind je geregeld schelpvormige zandbakken in het assortiment. Doordat de zandbakken nog erg gewild zijn is het de voorraad bij een aanbieding vaak snel op.
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.