Terrasverwarmer

Terrasverwarmers voor je serre en terras

Het zonnetje komt zo nu en dan al lekker door. Een teken dat het voorjaar er bijna aankomt. Het begint bij veel mensen al te kriebelen om lekker buiten in de tuin te zitten. Helaas is de temperatuur daar nog niet helemaal naar.  Wil je toch genieten in je tuin als het wat kouder is, dan biedt een terrasverwarmer uitkomst. Met een terrasverwarmer kun je goed plaatselijk verwarmen, zowel buiten in de tuin op je terras of onder je afdak en binnen in een serre. 

Waarom een terrasverwarmer kopen?

Een terrasverwarmer is een goede aanvulling voor je tuin. Je kunt eerder en langer van je tuin genieten. Het is natuurlijk zonde om alleen in je tuin te zitten als er zomerse temperaturen zijn. We wonen immers in Nederland en de zomerse dagen zijn vaak op 1 hand te tellen.
Daarnaast zijn terrasverwarmers ook nog eens erg sfeervol. Zeker als je kiest voor een terrasverwarmer op gas met de sfeer en beleving van echte vlammen. Ook voor een tuinfeestje is een terrasheater ideaal. Zet een partytent op, laat de tuinverwarming de boel verwarmen en je kunt comfortabel buiten feesten.

Je kunt eerder en langer gebruik maken van je tuin
Bij de eerste zonnestralen begint het bij veel mensen al te kriebelen om in de tuin te zitten. In ieder is die behoefte bij mij zelf sterk aanwezig. Voor eventjes is het prima uit te houden, maar het is toch net nog wat te koud om een paar uur op het terras door te brengen. Van het vroege voorjaar tot het najaar en koelere avonden tussendoor is het een stuk aangenamer vertoeven in je tuin.

Sfeer en beleving
Warmte is sfeer. Als je je behaaglijk voelt voel je je een stuk prettiger. Dat geldt uiteraard ook voor de tijd die je in de tuin doorbrengt. Met verwarming in de tuin wordt het een stuk sfeervoller om op je terras te zitten. De warme oranje gloed van de verwarmingselementen geven net dat beetje extra sfeer en beleving in het donker. Met een terrasverwarmer op gas heb je ook nog eens echte vlammen. Naast warmte dansen de vlammen rustig op en neer en dragen bij aan een warme sfeer.

Elektrische terrasverwarmer

Een elektrische terrasverwarmer geeft heel gericht warmte af. Je zet de verwarming aan en binnen een paar minuten is het al heerlijk warm. Door de gerichte warmte zijn elektrische heaters een stuk energiezuiniger dan gasheaters. Een ander groot voordeel van elektrische heaters is dat wind of tocht geen invloed hebben op de warmtestraling. Voor buitengebruik zijn deze heaters dan ook uitermate geschikt. Doordat er geen vlam aan te pas komt is het ook veilig om de heater binnen te plaatsen in een serre of andere ruimte waar je snel en gericht extra warmte nodig hebt.

Er zijn verschillende modellen elektrische terrasverwarmers zoals staande modellen, heaters voor aan de muur, tafelmodellen en zelfs voor onder een parasol. De verschillende modellen heb ik hieronder voor je op een rij gezet zodat je eenvoudig de meest geschikte elektrische verwarmer voor jouw tuin kunt kiezen.

Terrasverwarmer elektrisch staand

Staande elektrische terrasverwarmers

Een staande elektrische terrasverwarmer is erg flexibel. Je verplaatst de terrasheater eenvoudig en zet deze op de plek waar je extra warmte nodig hebt.
Ook in de hoogte van de staande heater is er volop keuze. Een laag model is uitermate geschikt voor onder een tafel om de bene te warmen of voor bovenop de tafel voor aangename warmte rondom.
Bij de hogere staande terrasverwarmers heb je je de keuze uit hoofdzakelijk 2 soorten: Een hoge zuilverwarming die de warmte rondom verspreid of een staande heater met een kap die naar onder schijnt.

Bekijk terrasverwarmers
Elektrische terrasverwarmer hangend

Elektrische terrasverwarmer hangend

Snel je terras of serre verwarmen? Met een hangende terrasheater is het binnen enkele minuten heerlijk warm. Een avondje op het terras of in de serre wordt zo een stuk aangenamer op een koele avond. De infrarood warmtestralen geven gericht warmte af precies waar je het nodig hebt. Er gaat weinig warmte verloren en wind of tocht hebben geen invloed. De heaters kun je makkelijk aan de wand bevestigen, maar er zijn ook modellen die je aan het plafond of balken van een overkapping bevestigd.

Bekijk terrasverwarmers
Elektrische terrasverwarmer tafelmodel

Terrasverwarmer tafelmodel

Een tafelmodel terrasverwarmer is compact en plaats je op of onder de tafel. Zeker als je last hebt van koude voeten en benen is een heater onder de tafel en goede oplossing. De warmte wordt rondom afgegeven zodat je comfortabel bij zit aan de tafel. Verleng de avonden in de tuin en borrel lekker door onder het genot van aangename warmte. 

Naast alleen een praktische oplossing voor wat extra warmte zijn er ook tafelheaters met een mooi design.Het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je de terrasverwamer op tafel hebt staan. De tafelmodel terrasverwarmers werken op elektriciteit en er is keuze in model en vermogen.

Bekijk terrasverwarmers
Parasolheater

Parasol heater

Een parasol heater is een verwarming die je eenvoudig onder een parasol bevestigd. Zo zit je warm en beschut en zijn ook de wat koelere avonden aangenaam. Vaak zijn de parasol heaters voorzien van meerdere verwarmingselementen. Zo wordt de warmte optimaal naar alle kanten verspreid. Wind heeft geen invloed op de stralingswarmte. Mochten 3 elementen tegelijk toch teveel van het goed zijn, dan kun je er ook 1 of 2 inschakelen. Parasol heaters werken op elektriciteit 

Bekijk terrasverwarmers
terrasverwarmer op gas

Terrasverwarmer op gas

Als je naast warmte ook op zoek bent naar meer sfeer, dan is een terrasverwarmer op gas een goede keuze. De echte vlammen zijn erg sfeervol en de dansende lichtgloed bijna betoverend. Een terrasverwarmer op gas is uitermate geschikt voor het verwarmen van een grote open ruimte. Ten opzichte van een elektrische heater heeft een gasheater een groter vermogen. Door het gebruik van echte vlammen is de verwarming wel minder effectief dan de gerichte warmtestraling van een elektrische heater. Ook hebben wind en tocht een negatief effect op de warmtestraling.Vanwege de veiligheid zijn de meester gasheaters staande modellen. Staand is namelijk het meest stabiel waardoor de gas op ongelukken het kleinst is.

Bekijk terrasverwarmers
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.