5 boeken over tuin ontwerpen die je moet lezen

door | Tuinaanleg

5 boeken over tuinontwerpen die je moet lezen

Het lezen van boeken is weer helemaal in sinds de eerste corona lockdown. Daarnaast zijn boeken ook een fijne manier om kennis op te doen en te gebruiken als naslagwerk. Ook als je je tuin wilt gaan ontwerpen is een boek over tuinontwerpen een goede informatiebron. De beste tuinontwerp boeken heb ik hier voor je op een rij gezet. Zo kun je inspiratie opdoen en krijg je praktische informatie hoe je je tuinontwerp kunt maken.

Het maken van een tuinontwerp voor een kleine tuin is soms een lastige opgave. Hoe deel je de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk in? In 50 kleine tuinen vind je veel voorbeelden, plattegronden, foto’s en praktische informatie van tuinen van 50 tot 150m2. Je kunt zo inspiratie opdoen en op een praktische manier invulling geven aan een ontwerp voor je tuin.

Een tuinontwerp maken is het in harmonie en plaatsen van de juiste elementen.

Aan de hand van 4 hoofdonderwerpen: Inspiratie, tuinontwerp, tuinideeen en beplanting leer je afwegingen te maken en valkuilen te omzeilen.

Uiteindelijk kom je zo stap voor stap tot een tuinontwerp dat voldoet aan jouw wensen

Aan de hand van 10 stappen ontwerp je zelf je droomtuin.

Het boek staat boordevol informatie tuinontwerp, aankleding, en beplanting. Alles voorzien van rijk beeldmateriaal.

Daarnaast bevat Ontwerp je eigen tuin een complete visuele cursus tuinontwerpen.

Een van Nederlands bekendste tuinarchitecten met internationale roem is Piet Oudolf.

Leer van de meester zelf hoe door middel van planten een indrukwekkende tuin kunt creëren.

Het boek staat dan ook boordevol praktische informatie en veel beeldmateriaal. Start met het leren van de basisprincipes en ontwikkel gaandeweg een schitterend tuinontwerp

Een ideaal beginpunt als je zelf je tuin wilt gaan ontwerpen is dit boek van Kendra Wilson.

Op een luchtige manier worden alle mogelijke tuinontwerp dilemma’s weggenomen. Doe aan de hand van de schitterende illustraties ideeën op voor jouw tuin.

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan is dit boek een echte aanrader!

Of je nu gaat beginnen met een leeg canvas of een bestaande tuin wilt veranderen. Met deze boeken doe je veel inspiratie op aan de hand van prachtig beeldmateriaal.  Ik wens je alvast veel lees en kijkplezier toe, maar ook veel succes en plezier met het maken van je eigen tuinontwerp!