Wat kost een tuinontwerp?

Wat kost een tuinontwerp?

Er is geen vaste prijs te noemen wat een tuinontwerp kost. De prijs is afhankelijk van de afmeting van de tuin, degene die het ontwerp maakt en de moeilijkheidsgraad van het tuinontwerp. Wat kost een tuinontwerp is dus een vraag zonder concreet antwoord.

Zelf je tuin ontwerpen

De kosten voor het zelf ontwerpen van je tuin zijn nihil in vergelijking met het laten maken van een tuinontwerp door een tuinarchitect. De grootste investering die je hebt is tijd. Neem de tijd om inspiratie op te doen, te lezen over tuinontwerpen en stap voor stap je tuinontwerp tot leven brengen. In totaal ben je naast tijd enkele tot tientjes kwijt aan kosten voor tekenmateriaal en/of een tuinontwerpprogramma. Hier vind je mijn favoriete boeken over tuinontwerpen die je zeker op weg kunnen helpen met je tuinontwerp

Tuinontwerp door hovenier

Laat je je tuin ontwerpen en aanleggen door dezelfde partij dan is een tuinontwerp regelmatig bij de prijs inbegrepen. Door de uitvoerende partij het tuinontwerp te laten maken zijn de lijnen kort en is het tuinontwerp makkelijk uit te voeren.
Vaak betaal je het tuinontwerp vooraf, maar wordt het betaalde bedrag verrekend bij de aanlegkosten.

Online tuinontwerp laten maken

Op internet is er een groot aanbod aan tuinontwerpers. Er zit een groot prijsverschil tussen de verschillende tuinontwerpers. Het loont zich om goed te kijken en vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook de reeds gemaakte tuintekeningen. Sommige aanbieders maken een handgemaakte tekening terwijl een andere tuinontwerper een compleet 3d tuinontwerp voor je maakt. Een online tuinontwerp laten maken kan al voor minder dan honderd euro tot meer dan duizend euro.

Tuinontwerp laten maken door een tuinarchitect

Voor een tuinontwerp voor een tuin tot 100 m2 betaal je bij een tuinarchitect al gauw honderden euro’s oplopend tot enkele duizenden euro’s voor een grote tuin. Je krijgt hier natuurlijk wel een professioneel ontwerp voor terug en een tuinarchitect kan ook bij het aanleggen van de tuin een coördineerde rol spelen. Het inhuren van een tuinarchitect kun je zien als een investering. Je hebt jarenlang plezier van je tuin en de waarde van je woning kan door een onder architectuur aangelegde tuin meerwaarde creëren.

Offerte tuinontwerp aanvragen

Vergelijken loont. Vraag offertes aan bij verschillende bedrijven en vergelijk op prijs en kwaliteit. En makkelijke manier is het aanvragen van een tuinontwerp offerte via offerteadviseur.nl. Door een eenmalige aanvraag ontvang je tot 6 verschillende offertes.

Kortom, bepaal eerst waar je behoefte aan hebt. Alleen een tuinontwerp of tevens de complete regie tijdens de aanleg of toch zelf een tuinontwerp maken? Vergelijk verschillende partijen en kies degene die het beste aansluit aan je wensen en waar je een goed gevoel bij hebt. Laat je keuze niet alleen door de prijs leiden.

Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.