Paarse vaste planten

Paarse vaste planten voor in de border

Paarse vaste planten zijn in veel tuinen de favoriet. Paars heeft een vrolijke zomerse uitstraling en is ook nog eens goed te combineren met vele andere kleuren. Paars gecombineerd met wit geeft bijvoorbeeld een romantische sfeer in de border. Een bekende paars bloeiende plant is de lavendel, die er ook nog eens in verschillende soorten te verkrijgen is. Daarnaast zijn er nog vele andere paars bloeiende vaste planten die ik hieronder voor je op een rij heb gezet.

lavendula angustifolia - paarse border

Een plant die iedereen wel kent. De lavendel is dan ook een echte klassieker die nooit teleursteld. De mooie paarse kleur en de heerlijke geur zorgen ervoor dat je je in de Provence waant. Zet de lavendel op een zonnige plek en ze zal van juli tot augustus uitbundig bloeien.

Bestel deze plant
Blauwe strobloem

Een plan die zeker niet mag ontbreken in een paarse bloemenborder is de blauwe strobloem. Met een hoogte van 60cm steken de bloemen mooi uit tussen de lagere beplanting. Met een zonnige standplaats zal de blauwe strobloem je van juni tot eind september van een bloemenpracht voorzien.

Bestel deze plant
Bossalie - Paarse vaste planten

Met mooie lange bloemtrossen is de Bossalie een echte aanwinst in de border. De dieppaarse kleur en geurige bloemen zorgen voor een mediteriaanse sfeer. Van mei tot augustus kun je genieten van de geurige en insecten aantrekkende bloemen van de Bossalie. Plant bij voorkeur in de zon of halfschaduw.

Bestel deze plant
Dropplant blue boa - paarse vaste planten

Een heerlijke plant voor in de border. De dropplant wordt wel 80cm hoog en bloeit rijkelijk in de zomer van juni tot september. De bloemen ruiken ook nog eens naar anijs, wat de naam van dropplant dan ook verklaard. Het gelukkigst is de dropplant met een standplaats in de volle zon.

Bestel deze plant
Longkruid - paarse vaste planten

Als onderbeplanting of beplanting voor in de schaduw is Longkruid uitermate geschikt. Met z,n 30 a 40cm wordt de deze plant niet heel hoog. Deze voorjaarsbloeier zal van maart tot mei met kleine rose/paarse bloemen je border kleuren. Zeker het contrast van bloemen en het gevlekte blad is fraai om te zien.

Bestel deze plant

Paarse borderpakketten

Hou je van gemak of weet je niet goed welke planten te combineren? Dan is een kant en klaar borderpakket de oplossing voor jou. Met het samengestelde pakket ben je gegarandeerd van planten en bloemen die goed met elkaar combineren. Je hoeft slecht het aantal vierkante meters aan te geven waarmee je de juiste hoeveelheid en soorten planten ontvangt voor jouw border. Makkelijk toch?

Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.