Beste accu grasmaaier 2022

Dit zijn de beste accu grasmaaiers van nu

De beste accu grasmaaier van 2024 is niet voor iedereen hetzelfde. Welke de beste is hangt af van verschillende factoren zoals de afmeting van je gazon, hoe hoog het gras gemaaid dient te worden en uiteraard je eigen voorkeuren. Om je te helpen de beste accu grasmaaier voor jouw gazon te kiezen heb ik deze onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo vind je eenvoudig de beste grasmaaier op accu voor jouw gazon.

De beste accu grasmaaier kiezen

Een accu grasmaaier geeft je veel flexibiliteit en bewegingsruimte. Je hebt geen last van snoeren en verlengkabels en kunt zo ongestoord je grasveld maaien. Geen verlengkabels meer die in de knoop raken en je hoeft niet bang te zijn dat je kabel raakt met maaien.

Je bent qua maaitijd natuurlijk wel afhankelijk van de accuduur. Het is daarom belangrijk om een accu grasmaaier te kiezen die geschikt is voor de afmeting van jouw gazon. Er zijn vele verschillende modellen accu grasmaaiers te koop en de juiste kiezen is soms geen eenvoudige opgave. Met behulp van onderstaand overzicht vind je de beste accu grasmaaier van 2024 voor jouw gazon.

Beste accu grasmaaier – Tuinplaats keuze!

De Makita DLM382PT2 is geschikt voor gazons tot een oppervlakte van 450 m2. Door de 2 meegeleverde LXT 18 accu’s heb je voldoende kracht om je gazon in 1 oplaadbeurt te maaien.

Je kunt ervoor kiezen om het maaisel te laten liggen. De grasmaaier is namelijk voorzien van een mulchfuntie dat zorgt voor extra fijn maaisel dat gebruikt kan worden als natuurlijke bemesting. Wil je het maaisel liever niet laten liggen dan vang je het eenvoudig op in de meegeleverde opvangbak van 40 liter.

Plus en minpunten

Mulchfunctie
Complete set
Niet zelfrijdend

Beste voordelige accu grasmaaier

De Einhell GE-CM 18/33 BL is geschikt voor gazons tot een oppervlakte van 325 m2. De 12 volt accu en oplader zijn bij deze grasmaaier inbegrepen. De maaibreedte van 33cm is vrij smal waardoor deze grasmaaier vooral geschikt is voor de wat kleinere gazons. Door de opklapbare duwbeugel is de grasmaaier erg makkelijk en compact op te bergen.

Deze Einhell accu grasmaaier is niet voorzien van een mulchfuntie, maar het grasmaaisel vang je eenvoudig op in de meegeleverde opvangbak van 30 liter.
De maaihoogte is instelbaar tussen de 2,5 en 6,5 centimeter. Prima voor gazons die regelmatig gemaaid worden, maar voor een gazon waar het gras wat hoger staat komt deze machine net wat kracht en instellingshoogte tekort.

Plus en minpunten

Compact op te bergen
Makkelijk hanteerbaar
Geen mulchfunctie

Beste krachtige accu grasmaaier

De Stiga Combi 336e Kit is een krachtige accu grasmaaier die geschikt is voor gazons tot 200m2. Met een maaibreedte van 34 cm maai je vlot het gazon, ook als het gras wat langer is. Deze machine heeft daar met 4x 12 volt accu’s power genoeg voor. In 6 stappen stel je de maaihoogte eenvoudig in van 25mm tot 75mm waardoor deze machine zowel geschikt is voor een kort als een wat hoger gemaaid gazon.

Het maaisel wordt door de krachtige machine extra fijn vermalen. De mulch kun je laten liggen als bemesting, maar kun je ook opvangen in de meegeleverde  opvangbak van 35 liter.

Plus en minpunten

Krachtig
Ruime hoogteinstelling
Niet zelfrijdend

Beste accu grasmaaier groot gazon

Voor een groot gazon is de Makita DLM460 PT2 de beste accu grasmaaier. Met een maaibreedte van 46 centimeter maai je snel en efficient een groot oppervlakte tot 650m2. 

Bij de accu grasmaaier worden er 2 x 18 volt accu’s meegeleverd die je ook kunt gebruiken op andere accumachines van Makita

De maaihoogte is instelbaar tussen de 20mm en 75mm zodat je zowel over een super kort als een wat langer gazon kunt beschikken. Het maaisel vang je op in de grote opvangbak van 60 liter, maar de machine beschikt ook over een mulchfunctie zodat je het maaisel als bemesting kunt laten liggen.

Plus en minpunten

Groot bereik
Mulchfunctie
Niet compact

Beste accu grasmaaier klein gazon

De beste accu grasmaaier voor een klein gazon is de Gardena Handymower. Met het grootste gemak maai je het gazon mooi strak en door de zwenkbare handgreep maai je ook lastig bereikbare plekken eenvoudig.

Het roterende mulchmes van  22cm zorgt ervoor dat je het maaisel kunt laten liggen als bemesting voor het gazon. Er zit geen opvangbak bij de Handymower waardoor je het maaisel zelf bij elkaar moet harken als je het niet wilt laten liggen. De Gardena Handymower wordt geleverd met 1 x 18v accu en oplader. Op de handgreep kun je via een indicatieverlichtng precies zien hoe vol de accu nog is.

De instellingsmogelijkheid van de maaihoogte is vrij beperkt en ligt tussen de 30 en 50mm. Je zult dus wel een vrij kort gazon houden het gehele jaar.

Plus en minpunten

Wendbaar
Mulchfunctie
Geen opvangbak

Waar op letten bij het kopen van een accu grasmaaier?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om tot de beste accu grasmaaier voor jouw gazon te komen. Zo speelt het oppervlakte van je gazon een rol net als de instellingsmogelijkheden, het vermogen, gebruiksgemak en uiteraard je eigen voorkeuren.

 • Gazonoppervlakte
  De oppervlakte van je gazon is een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste machine. Dit uiteraard in combinatie met je eigen voorkeur. Hoe groter het gazon, hoe groter de maaibreedte. Bij zeer grote gazons is een eigen wielaandrijving ook een fijne optie zodat je niet zelf hoeft te duwen.
 • Maaibreedte
  De maaibreedte van een grasmaaier varieert van ongeveer 30 cm tot meer dan 60 cm. Door te kiezen voor een accu maaimachine met een grotere maaibreedte hoef je minder vaak op en neer te lopen. Hoe groter het gazon hoe groter de maaibreedte moet zijn voor optimaal gebruiksgemak.
 • Instelling maaihoogte
  Let er op dat de maaihoogte instelbaar is. Niet ieder gazon dient altijd op dezelfde hoogte gemaaid te worden. De eerste en laatste maaibeurt dient de maai hoogte iets hoger te worden afgesteld, net als bij een langere periode warm & zonnig weer. 
 • Zelfrijdend of duwen?
  Je zou misschien denken dat bij een grasmaaier op accu de wielen worden aangedreven. Helaas is dat niet standaard het geval.
  De motoraandrijving is in eerste instantie voor het laten draaien van de messen, maar de machine zal zelf je moeten duwen. Voor een kleiner oppervlakte zal dat niet direct een probleem zijn, maar voor een groter gazon kun je het beste kiezen voor een grasmaaier met wielaandrijving.
 • Vermogen
  Het vermogen dat een grasmaaier dient te hebben hangt sterk samen met het oppervlakte van het gazon. Hoe groter het gazon, hoe meer vermogen er nodig is. Een grasmaaier met een hoger vermogen maait ook makkelijk door verwaarloosd en stug gras. Daarnaast bepaalt het vermogen ook de aandrijving van de wielen indien het een machine met wielaandrijving betreft.
 • Mulchfunctie
  Mulchen is het extra fijn versnipperen van het grasmaaisel. Je kunt het extra fijne maaisel, de mulch, op de grasmat laten liggen als bemesting. Normaal maaisel is vaak te grof hiervoor waardoor de grasmat kan vervilten. Wil je het maaisel laten liggen en gebruiken als bemesting dan kies je voor een grasmaaier met mulchfunctie. Hoe hoger het vermogen van de machine hoe fijner de mulch.
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.