Beste bladblazers

Laat je omver blazen door de beste bladblazers van nu!

De zomer is voorbij en de bomen laten snel hun bladeren vallen. Met een goede bladblazer maak je snel korte metten met het bladafval dat je gazon, paden en oprit bedekt. De beste bladblazers heb ik op deze pagina voor je op een rij gezet. Zo kies je eenvoudig de bladblazer die aan je wensen voldoet en zorg je eenvoudig voor een net uitziende en bladvrije tuin. Mocht er dit jaar een pak sneeuw vallen dan kun je met een krachtige bladblazer, of sneeuwblazer, ook makkelijk en snel je paden en oprit sneeuwvrij maken.

Beste bladblazer kiezen

De beste bladblazer kiezen is nog geen gemakkelijke opgave. Zeker als je kijkt naar het enorme assortiment wat te verkrijgen is. Kies je voor een elektrische bladblazer, accu bladblazer of een bladblazer met benzine motor? Daarnaast is er keuze uit handgedragen bladblazers en ruggedragen bladblazers. En als je dacht dat daarmee de keuze ophouden heb je het mis. Wil je een bladblazer die alleen blaast of ook zuigt en versnipperd of een machine die alledrie kan?

Genoeg te kiezen dus. Om je te helpen de beste bladblazer voor jouw tuin te kiezen heb ik alvast door het enorme assortiment bladblazers geblazen. De beste bladblazers heb ik hier voor je op een rij gezet, overzichtelijk verdeeld in categorieeen en voorzien van een duidelijk uitleg. Samen met je eigen voorkeuren is het kiezen van de beste bladblazer een stuk eenvoudiger geworden.

Accu bladblazers

Met een accu bladblazer heb je meer bewegingsvrijheid en ben je niet gebonden aan een stopcontact of verlengsnoeren. Je pakt eenvoudig de bladblazer en gebruikt hem waar nodig om snel je tuin bladvrij te krijgen. Daartegenover staat dat je wel gebonden bent aan de duur van de accu. Zeker als je op bladblazer op de hoogste stand gebruikt zal de accu sneller gaan. Wil je een bladblazer langere tijd achter elkaar gebruiken, dan is het belangrijk om een model te kiezen met voldoende accucapaciteit of met de mogelijkheid om de accu’s te verwisselen.

Voor kleine en middelgrote tuinen is een accu bladblazer een prima keuze. Doordat je gebonden bent aan de accuduur mis je voor grote en zeer grote tuinen vaak wat capaciteit om de gehele tuin op 1 accu bladvrij te krijgen. Zorg er daarom voor dat je een bladblazer met voldoende accucapaciteit voor jouw tuin kiest. Uiteraard kun je ook kiezen voor een model met verwisselbare accu’s zodat je langere tijd kunt werken en grotere oppervlaktes

Beste accu bladblazer 2024 – Tuinplaats keuze!

De beste accu bladblazer van 2024 is de VONROC VPower 20v bladblazer. Een compacte, maar krachtige bladblazer waarmee je je tuin snel vrij maakt van bladeren. Doordat je geen last hebt van verlengkabels ervaar je veel vrijheid en gemak bij het bladblazen.
Door het lichte gewicht en het soft-grip handvat kun je de bladblazer eenvoudig met 1 hand bedienen.

Met de 2 meegeleverde 20v accu’s en snellader kun je direct beginnen met bladblazen. Is de eerste accu leeg, dan verwissel je deze makkelijk en snel voor een vol exemplaar. Standaard kun je kiezen voor het blazen op een stand van 80 km/h, wat voldoende is om droge bladeren aan de kant of op een hoop te blazen. Als je wat meer kracht nodig hebt dan kun je eenvoudig omschakelen naar een blaassnelheid van 190 km/h. Voor natte en aangekoekte bladeren heeft de VONROC VPower 20vwat meer moeite en komt eigenlijk wat kracht tekort.

Door de eenvoudige bediening, fijne ligging in de hand en de meegeleverde accu’s en snellader komt de VONROC als beste bladblazer uit de bus. Je kunt veel werk verrichten en je gehele tuin bladvrij krijgen. Een compact, maar compleet apparaat en ook nog eens voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Plus en minpunten

Compact
Compleet met 2 accu’s
Geen zuig / versnipperfunctie

Beste goedkope accu bladblazer

De beste goedkoopste bladblazer is de Powerplus POWEBG7520. Een handzaam apparaat die goed uitgebalanceerd in de hand ligt en compact is op te bergen. Voor minder dan €40 heb je deze kleine krachtpatser in huis. De benodigde 18v accu behoort tot het Powerplus POWEB systeem en is daardoor uitwisselbaar met andere apparaten. De accu en lader worden met de bladblazer niet meegeleverd.

De bediening is erg eenvoudig en je hoeft niet constant de startknop ingedrukt te houden. Gewoon aanzetten en gaan dus. Met 160 km/h blaas je de bladeren eenvoudig op een hoop. Je tuin ziet er in een mum van tijd weer netjes uit. Na gebruik klik je eenvoudig de blaasbuis los en berg je de Powerplus POWEBG7520 compact op.

Voor een voordelige prijs heb je met deze Powerplus bladblazer een prima apparaat. Vooral als je al gebruik maar van andere Powerplus POWEB apparaten waarmee je de accu’s kunt uitwisselen.

Plus en minpunten

Voordelig geprijsd
Licht in gewicht
Geen accu en lader meegeleverd

Beste accu bladblazer met blaas, zuig en versnipperfunctie

De beste bladblazer met blad, zuig en versnipperfunctie is de Wolf Garten Lycos 40/480 V. Met deze complete en krachtige machine maak je je tuin in een handomdraai bladvrij. Naast het blazen zuig je net zo makkelijk het blad op door de brede zuigmond. Door de versnipperfunctie te gebruiken wordt het bladafval fijngemalen en opgevangen in de opvangzak van 40 liter. Met een verklein ratio van 10 tot 1 zuig en versnipper je een berg van 400 liter bladeren in no time.

Het is een flinke machine die je makkelijk door je tuin manoeuvreert met de meegeleverde neuswielen. Tillen en dragen is er dus niet bij wat zorgt voor extra gebruiksgemak. De 40 volt accu is krachtig genoeg om geruime tijd aan de slag te gaan. Daarnaast maakt de accu deel uit van het Wolf Garten 40v systeem, zodat je de accu ook kunt uitwisselen met andere bijhorende apparaten.

Plus en minpunten

Met zuig en versnipperfunctie
✅ Comfortabel in gebruik
Blaassnelheid niet aan te passen

Beste krachtige accu bladblazer

De beste krachtige bladblazer is de Makita DUB361PT2. Met een blaaskracht van 252 km/k en de speciaal gevormde blaasmond zijn vastgekoekt vuil en natte bladeren voor deze krachtpatser geen probleem. De luchtstroom ‘grijpt’ als het ware onder de weg te blazen bladeren en ander vuil. Ook op de hoogste blaasstand kun je toch nog 30 minuten achter elkaar aan de slag voordat de accu leeg is.

Met de 2 meegeleverde 18v accu’s heb je een gecombineerde kracht van 36v. De accu’s zijn tevens uit te wisselen op andere apparaten die gebruik maken van het 18v accu systeem van Makita. De Makita DUB361PT2 is ondanks zijn kracht erg handzaam. Door de ergonomische handgrepen en meegeleverde draagriem kost het niet veel moeite om het apparaat met 1 hand vast te houden en te bedienen.

 

Plus en minpunten

Hoge blaassnelheid
Compleet met accu’s
Geen zuig / versnipperfunctie

Elektrische bladblazers

Elektrische bladblazers zijn voornamelijk geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Doordat je gebonden bent aan de stroomvoorziening en verlengkabels is de actieradius enigszins beperkt. De stroomtoevoer is constant zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een lege accu of de benzinetank moet bijvullen. Elektrische bladblazers zijn meestal een stuk krachtiger dan accu bladblazers waardoor je ook natte bladeren eenvoudig kunt wegblazen.

Er zitten tussen de verschillende elektrische bladblazers best wel wat verschillen. De beste elektrische bladblazers heb ik hier voor je op een rij gezet samen met de belangrijkste eigenschappen.

Beste elektrische bladblazer – Tuinplaats keuze!

De beste elektrische bladblazer is de Wolf Garten LBV 2600 E. Voorzien functies als blazen, zagen en versnipperen is deze machine zeer compleet en stelt je in staat je tuin snel en gemakkelijk bladvrij te maken. Met de handige draagriem en neuswielen hoef je de bladblazer niet geheel zelf te tillen, maar rol je door je tuin.

De Wolf Garten LBV 2600 E is ook nog eens voorzien van een handige hark aan het uiteinde van de zuigmond. Zo wordt het nog makkelijker om aangekoekt vuil of een plakkaat bladeren los schrapen en op te zuigen. Daarnaast hoef je ook geen buizen te wisselen. De zuigmond en blaasmond zijn boven elkaar gemonteerd en met het overhalen van een schakelaar wissel je eenvoudig tussen de functies.

Voor een zeer scherpe prijs heb je een zeer complete machine om je tuin netjes te maken en te houden. En dat ook nog eens van een topmerk dat al 100 jaar actief is met de productie van hoogwaardig tuingereedschap.

Plus en minpunten

Met zuig / versnipperfunctie
Eenvoudig hanteerbaar
Gebonden aan stopcontact

Beste goedkope elektrische bladblazer

De beste goedkope elektrische bladblazer is de Powerplus POWEG9013. Voor een lage prijs een zeer complete bladblazer met blaas, zuig, versnipperfunctie en voorzien van een opvangzak, steunwielen en een schouderdraagriem. Het lijkt haast onmogelijk, maar toch krijg je dit complete pakket voor minder dan €40,00.

De dubbele blaasmond / zuigmond zorgen ervoor dat je geen buizen hoeft te verwisselen, maar eenvoudig een schakelaar overhalen is voldoende om te wisselen tussen blazen, zuigen en versnipperen. Het bladafval wordt opgevangen in de opvangzak van 40 liter met een versnipperratio van 10:1.
Door de neuswielen kun je de bladblazer eenvoudig door je tuin manoeuvreren zonder deze zelf te hoeven tillen.

Met een vermogen van 3300 Watt en een blaassnelheid van 250 km/h is de Powerplus ook nog eens erg krachtig en zijn vastgekoekte bladeren of ander vuil geen probleem.

Plus en minpunten

Voordelig geprijsd
Met zuig / versnipperfunctie
Zuigkracht aan de zwakke kant

Beste elektrische bladblazer met blaas, zuig en versnipperfunctie

De beste elektrische bladblazer met blaas, zuig en versnipperfunctie is de Bosch Universal Garden Tidy 3000. Zoals de naam al aangeeft een universele bladblazer die is voorzien van alle functies zoals blazen, zuigen en versnipperen. Door de 2 snelheden kun je makkelijk omschakelen voor wat extra power. Standaard blaast deze Bosch al met een behoorlijke snelheid van 165 km/h, maar voor vastgeplakte en natte bladeren switch je naar een nog krachtigere 285 km/h blaassnelheid.

Ondanks de compleetheid is de bladblazer verrassend compact en hanteerbaar. Met de 2 handgrepen en draagriem maak je in een handomdraai je tuin bladvrij. Het apparaat is voorzien van een enkele verwisselbare buis. Na het bij elkaar blazen van het blad verwissel je eenvoudig de blaasbuis voor de zuigbuis om het blad op te zuigen en te versnipperen. Het versnipperde blad vang je eenvoudig op in de meegeleverde opvangzak van 50 liter.

Plus en minpunten

Compact en krachtig
Met zuig / versnipperfunctie
Geen neuswiel

Beste krachtige elektrische bladblazer

De krachtigste elektrische bladblazer is de Gardena ErgoJet 3000. Een krachtig apparaat met een blaassnelheid van wel 310 km/h waarmee zelfs het hardnekkigste blad geen schijn van kans heeft. Gardena staat al sinds jaar en dag bekend om de innovatie en productie van hoogwaardig tuingereedschap en daar is de ErgoJet geen uitzondering op.

Naast veel kracht is de ErgoJet ook nog eens prettig om mee te werken. De grote doorlopende beugel en handgrepen zorgen ervoor dat je de bladblazer kunt vasthouden op een voor jou prettige manier.

Naast bladblazen kun je het blad ook opzuigen en versnipperen. Met een versnipperratio van 16:1 zuig en versnipper je een berg bladeren van 720 liter op voordat je de opvangzak van 45 liter moet legen. Kortom, op een ergonomische manier flinke stapels bladeren uit je tuin verwijderen lukt uitermate prima met de Gardena ErgoJet 3000.

Plus en minpunten

Versnipperd erg fijn
Hoge blaassnelheid
Gebonden aan stopcontact

Benzine bladblazers

Met een benzine bladblazer heb je veel vrijheid. Je bent niet gebonden aan stopcontacten, verlengkabels of accuduur. Met een volle benzinetank gebruik je de machine uren achter elkaar. Vooral voor grote of zeer grote tuinen is een benzine bladblazer dan ook uitermate geschikt. Ook voor het werken op een locatie waar geen stroom voorhanden is biedt een benzine bladblazer uitkomst.

Er zijn diverse soorten benzine bladblazers om uit te kiezen. Door de motor is het gewicht van een benzine bladblazer hoger dan een elketrische of accu bladblazer. Als je lang achter elkaar werkt kun je dan ook het beste kiezen voor een ruggedragen benzine bladblazer. Je hoeft dan niet de hele tijd het gewicht in je handen te hebben, maar draagt de bladblazer comfortabel als een rugzak.

Hieronder heb ik de beste bladblazers met een benzinemotor voor je op een rij gezet voorzien van de belangrijkste eigenschappen. Het kiezen van de juiste benzine bladblazer voor jouw tuin wordt zo een stuk eenvoudiger.

Beste benzine bladblazer – Tuinplaats keuze!

De beste benzine bladblazer is de McCullogh GB322. Door het handzame formaat is deze benzine bladblazer eenvoudig in gebruik. Starten en blazen maar! Met de 2 takt 26cc met een blaassnelheid van 322 km/h heb je voldoende kracht om zelfs het zwaardere tuinafval weg te blazen.
Je hebt de volledige vrijheid doordat je niet bent gebonden aan stroompunten, verlengkabels of accuduur. Ideaal voor middelgrote tot grote tuinen waarmee je vaak meerdere uren achter elkaar aan het bladruimen bent.

Voor een bladblazer met benzine motor is het gewicht van 4,8 kg vrij bescheiden. Je pakt de bladblazer eenvoudig op en kunt deze makkelijk met 1 hand bedienen. Verder vind je op de bladblazer fijne functies zoals een anti-vibratiesysteem, softgrip handvat en bediening via cruise control zodat je niet de gehele tijd een knop hoeft in te drukken. Helaas heeft de McCullogh enkel een blaasfunctie. Het bij elkaar geblazen blad dien je dus zelf nog op te ruimen.

Plus en minpunten

Krachtig
Compact
Geen zuig / versnipperfunctie

McCullogh GB322benzine bladblazer
Beste benzine bladblazer

Verkrijgbaar bij

bol.com (€164,95)

Beste goedkope benzine bladblazer

De beste goedkope benzine bladblazer is de Kibani 42,7 cc rug gedragen benzine bladblazer. De Kibani doet wat hij moet dan, blad blazen, en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs. Je draagt de bladblazer op de rug wat zorgt voor extra comfort. Je hoeft de machine niet in de hand te dragen en kunt zo uren achter de tuin schoonblazen.

Behalve blazen zit er geen andere functie zoals zuigen en/of versnipperen op deze bladblazer.

Met een krachtige luchtstroom van 252 km/h blaas je eenvoudig bladeren, grasmaaisel en snoeiafval uit je tuin en op een hoop. De brede blaasmond is speciaal gevormd voor gebruik op grote oppervlaktes.

Plus en minpunten

Voordelig geprijsd
Draagbaar op de rug
Geen zuig / versnipperfunctie

Beste benzine bladblazer met blaas, zuig en versnipperfunctie

De beste benzine bladblazer met blaas, zuig en versnipperfunctie is de Makita BHX2501V. Met een zuinige 4 takt benzine motor maak je je gehele tuin weer netjes, inclusief het opzuigen en versnipperen van het afval. Ondanks de compleetheid van de machine is deze ook nog eens erg compact en goed te hanteren.

Makita is een robuust merk dat bekend staat om het (tuin)gereedschap van hoge kwaliteit en met een lange levensduur. Bij de BHX2501V is er veel aandacht besteed aan de motor, deze is stiller, zuiniger en geeft een hoger rendement dan vergelijkbare motoren.

De bladblazer is voorzien van verschillende opzetstukken voor op de hoofdbuis. Zo kun je makkelijk schakelen tussen blazen, blazen van hardnekkig vuil en het opzuigen van tuinafval. Het versnipperde  tuinafval vang je eenvoudig op in de grote opvangzak van 50 liter.

Plus en minpunten

Met zuig / versnipperfunctie
Compact van formaat
Met volle opvangzak zwaar om te tillen

Beste krachtige benzine bladblazer

De beste krachtige benzine bladblazer is de Borg EB 965. Deze krachtige machine blaast met een snelheid tot 395 km/h waardoor zelfs het hardnekkigste tuinafval geen schijn van kans heeft. Met de grote tank met een inhoud van 1,8 liter kun je uren achter elkaar doorwerken zonder te hoeven bijtanken. Voor grote tot zeer grote tuinen is dit dan ook een ideale machine.

Met een gewicht van ruim 10 kilo is de Borg aan de forse kant, maar doordat je deze op je rug draagt belast je je lichaam hier niet mee. Met behulp van de gevoerde schouderbanden, extra grip en eenhandsbediening is het werken met deze bladblazer eenvoudig en comfortabel.

Er zit geen zuig of versnipperfunctie op de Borg EB 965, enkel een blaasfunctie en blazen doet deze machine met verve.

Plus en minpunten

Professionele bladblazer
Erg krachtig
Geen zuig / versnipperfunctie

Waar op letten bij het kopen van een bladblazer?

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om op te letten als je een bladblazer gaat kopen. Er zijn vele verschillende soorten bladblazers waardoor het soms lastig is de juiste kiezen. In onderstaand overzicht heb ik een aantal belangrijke punten voor je op een rij gezet zodat je eenvoudig de beste bladblazer kiest voor jouw snoeiklussen.

 • Krachtbron: Accu, elektrisch of benzine
  Bladblazers zijn verkrijgbaar met 3 soorten krachtbronnen: accu, elektrisch of met een benzinemotor. Alledrie hebben ze zo hun eigen voor en nadelen. Welke het meest geschikt is hangt vooral samen met de afmeting van je tuin.

  Accu bladblazers zijn vooral geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Doordat je gebonden bent aan de accuduur kun je een beperkte tijd achter elkaar bladblazen. Het grote voordeel is de vrijheid die hebt doordat je niet afhankelijk bent van een stopcontact of verlengsnoeren. Je pakt eenvoudig de bladblazer en gaar aan de slag.

  Elektrische bladblazers zijn afhankelijk van een stroompunt en het gebruik van verlengkabels en prima geschikt voor kleine tot middelgrote tuinen. Je hebt minder vrijheid wat bewegingsruimte betreft, maar hebt wel een constante aanvoer van stroom. Je kunt langer achter elkaar doorwerken dan met een bladblazer op accu. Daarnaast zijn elektrische bladblazers vaar het meest compleet en uitgerust met, naast het blazen, een zuig en versnipperfunctie.

  Benzine bladblazers zijn geschikt voor middelgrote en grote tuinen. De benzinemotor levert veel kracht waarmee je snel grote oppervlaktes schoon blaast. Dareentegen maken ze wel meer lawaai dan een accu of elektrische bladblazer en zijn ze een stuk zwaarder. Gedeeltelijk wordt dat opgevangen doordat er benzine bladblazers zijn die je op de rug draagt. Je kunt zo evengoed langdurig werken zonder al teveel last te hebben van het gewicht.

 • Blazen, zuigen en versnipperen
  Alle bladblazers, kunnen zoals de naam al doet vermoeden, blazen. Je moet dan wel zelf nog het afval bij elkaar harken en opruimen. Heb je daar geen trek in, dan kies je voor een bladblazer met een zuig en versnipperfunctie. Het bijeen geblazen blad of snoeiafval zuig je eenvoudig op en wordt door de machine versnipperd en opgevangen in een opvangzak. Het snipperafval kun je gebruiken op de composthoop of legen in de groen kliko.
 • Ergonomie
  Een bladblazer weegt al gauw een aantal kilo. Het is dan ook erg belangrijk om een bladblazer te kiezen met voldoende mogelijkheden om vast te houden. Sommige modellen kun je slechts op 1 manier vasthouden terwijl andere modellen zijn voorzien van extra handgrepen en beugels. Zeker als je langere tijd achter elkaar een bladblazer gebruikt zul je dat op een gegeven moment wel gaan voelen. 
 • Prijs – kwaliteitsverhouding
  De prijzen van bladblazers liggen ver uiteen. De goedkoopste heb je al voor een paar tientjes en de prijs loopt op tot honderden euro’s. 
  Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde budget of gebruikt een bladblazer even vaak. Voor een enkele keer gebruik kun je prima uit de voeten met een voordelig exemplaar. Gebruik je een bladblazer vaak en ben je opzoek naar meerdere functies, dan is een bladblazer van een gerenommeerd merk vaak een betere, en duurdere, keuze.
Tuinplaats keuze
Beste elektrische bladblazer
Beste elektrische bladblazer
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.