Kunstkerstboom kopen

Kunstkerstboom kopen? Een koud kunstje!

In veel huishoudens is het een jaarlijks terugkerend dilemma: een echte kerstboom of een kunstkerstboom kopen? Beide hebben zo hun eigen charme en vooral de kunstbomen hebben zich de laatste jaren flink ontwikkeld. Er is keuze in overvloed, van een niet van echt te onderscheiden nep kerstboom tot weldadige over de top kitsch kunstkerstbomen.

Waarom kiezen voor een kunstkerstboom?

Waarom zou je een nep kerstboom boven een echte kerstboom verkiezen? Allereerst is het vaak een kwestie van gemak. Een boom die je makkelijk opzet en waar je niet elk jaar voor op jacht hoeft. Geen rotzooi in huis van vallende naalden, hars of insecten. Daarnaast kun je precies de boom kiezen die jij wilt. Het assortiment kunstkerstbomen is werkelijk enorm.

Gemak
Een kunstkerstboom is gemakkelijk in de omgang. Er is weinig verzorging nodig en hij zal geen naalden verliezen. Na de kerst tuig je de boom vlug af en kun je de verlichting zelfs laten zitten. Meestal vouw je de boom in enkele delen om deze op te bergen in een doos. Als je over genoeg opbergruimte beschikt kun je de boom na de kerst zelfs in zijn geheel opbergen tot het volgende jaar.

Geen kerstbomenjacht stress
Je hebt het vast wel meegemaakt: de kerstbomenjacht. Met de verwachting een fraai exemplaar op de kop te tikken loopt de jacht op dat fraaie exemplaar vaak uit op een deceptie. De mooie volle en rechte boom waar je op had gehoopt is in geen velden en wegen te bekennen waardoor je thuiskomt met een scharminkel. Met de woorden ‘ach, volgend beter’ troost je jezelf en tuig je de boom op om zoveel mogelijk van het scharminkel te bedekken. Met een kunstkerstboom hoef je maar 1 keer op jacht en je bent voor jaren voorzien van een mooie en altijd rechte boom. Daarnaast ben je met een kunstkerstboom niet gebonden aan een bepaalde periode, maar kun je deze vrijwel het jaar op de kop tikken.

Schoon
Een kunstkerstboom is ook nog eens schoon. Geen naalden door je huis en geen insecten die met een echte kerstboom naar binnen komen. Ieder jaar even met de kunstboom naar buiten om het opgevangen stof eraf te schudden is meer als voldoende.

Altijd een passende boom
Er is veel keuze in kunstkerstbomen. Zoveel dat het zelfs overweldigend kan zijn, maar geen nood. Kies gewoon de boom die past in je huis en in de kleur die je mooi vind. Een grote boom, kleine boom, breed of smal en in elke kleur van de regenboog. Met verlichting of voorzien van een sneeuwlaag? Het kan allemaal! Van tevoren kun je rustig bedenken wat voor een kerstboom je mooi lijkt en hierop te filteren in het assortiment. Ik weet zeker dat jouw kunstkerstboom er tussen staat.

Een kunstkerstboom voor iedereen

Er is heel veel keuze in kunstkerstbomen. Als je een kunstkerstboom wilt kopen dan zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. Het is allereerst belangrijk om te kijken naar de afmeting die je wilt aanschaffen en natuurlijk je eigen smaak. Voor iedere ruimte, smaak en budget is er wel een kunstkerstboom te koop. De meest gezochte soorten soorten kunstkerstbomen heb ik hieronder voor je op een rij gezet zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Kant en klare kunstkerstboom

Als je van gemak houdt of geen zin hebt om zelf een kerstboom op te tuigen dan is een kant en klare kunstkerstboom de ideale oplossing. De Easy Set Up Tree koop je opgetuigd en al.
Je hoeft de boom enkel de doos te halen, losse delen op elkaar plaatsen, verlichtingsstekkers aansluiten en de takken enigszins te fatsoeneren. Binnen 5 minuten heb je zo een volledig opgetuigde boom in je kamer of op kantoor staan met de bijhorende kerstsfeer.
Na de kerst hoef je de boom ook niet af te tuigen. Binnen 5 minuten berg je de 3 afzonderlijke delen opgetuigd en al in dezelfde doos waarin de boom is geleverd. De Easy Set Up Tree is er in verschillende afmetingen en is voorzien van LED kerstverlichting en sfeervolle kerstballen. 

Kunstkerstboom met verlichting

Voor de 1 het hoogtepunt van het optuigen van de kerstboom en voor een ander een worsteling met verlichting die altijd in de knoop lijkt te raken. Je bent altijd wel wat tijd kwijt met de kerstboomverlichting, maar als je daar helemaal geen zin in of tijd voor hebt is er gelukkig een oplossing.
Door de kiezen voor een kunstkerstboom met verlichting bespaar je tijd en een hoop frustratie. Slechts de stekker in het stopcontact steken en je kunstkerstboom straalt al van alle kanten. Ben je helemaal into SMART? Dan kies je natuurlijk voor een kunstkerstboom met smart LED verlichting.

Kunstkerstboom met sneeuw

Of het een witte kerst wordt is in Nederland altijd maar de vraag. Het is geen vast gegeven meer dat de straten en tuinen zijn bedekt met een dikke laag sneeuw tijdens de feestdagen. Zodra er toch sneeuw valt zie je direct hoeveel plezier sneeuw geeft en hoe het bijdraagt aan een echt warm kerstgevoel. Om niet afhankelijk te zijn van echte sneeuw is het natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor zekerheid en de sneeuw in huis te halen. Een kunstkerstboom met sneeuw zorgt direct voor een kerstsfeer.

Kleine kunstkerstboom

Niet veel ruimte, maar wel een mooie kerstboom? Een kleine kunstkerstboom past in elke ruimte is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Afhankelijk van de beschikbare hoogte is er altijd wel een kunstkerstboom die in je woning of op kantoor past.
Een kleine kerstboom zet je bijvoorbeeld eenvoudig op een bijzettafeltje of dressoir. Ondanks de beperkte hoogte heeft een kleine kunstkerstboom een grote impact op de sfeervolle aankleding van je huis.

Smalle kunstkerstboom

Een gebrek aan ruimte is vaak de reden om geen kerstboom in huis te nemen. Voor een beetje boom ben je al gauw een vierkante meter of meer aan ruimte kwijt. Voor de plekken waar de vloeroppervlakte beperkt is of voor als je een normale kerstboom te massaal vindt zijn er extra smalle kunstkerstbomen. Door de beperkte diameter vind je voor deze smalle kerstboom altijd wel een geschikte plek.

Door het grote aanbod aan smalle kunstkerstbomen hoef je ook geen concessies te doen betreft het uiterlijk van de boom. Net als bij de bredere variant kun je de smalle kerstboom in allerlei kleuren, hoogtes en al dan niet voorzien van sneeuw of verlichting kopen.

Zwarte kunstkerstboom

Als je een keer wat anders wilt dan is een zwarte kerstboom een opvallende optie. Het ziet er misschien niet erg natuurlijk uit, maar in combinatie met de kerstverlichting en kerstballen is het een sfeervol geheel. Zorg er wel voor dat je voor een mooie volle zwarte kunstkerstboom kiest om te voorkomen dat het er te nep uitziet.

Er zijn verschillende soorten zwarte kunstkerstbomen verkrijgbaar variërend van een klein exemplaar tot een half exemplaar voor tegen de muur en grote weelderige exemplaren. Naast een bijzonder sfeer heeft een zwarte kerstboom ook nog eens een erg chique uitstraling die vooral in een modern interieur goed tot zijn recht komt.

Witte kunstkerstboom

Een witte kunstkerstboom heeft echt een winterse uitstraling. Het lijkt net of de boom volledig is bedekt in een dik pak sneeuw. Door de witte kleur kun je je met alle kleuren kerstballen prima uitleven en combineren. Welke kleur je ook kiest, tegen de witte achtergrond vallen de kleuren goed op.

Waar je wel op moet letten is het gebruik van de soort kerstverlichting. Een zwarte of groene kabel valt erg op tussen de witte takken. Door te kiezen voor kerstverlichting met een doorzichtige of witte kabel valt deze een stuk minder op. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een witte kerstboom compleet met verlichting aan te schaffen.

Dit bericht is gepost in Kerst. Bookmark de link.
Deze website gebruikt cookies voor een optimale website ervaring.