[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” background_color=”RGBA(255,255,255,0)” custom_padding=”9px|||||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”1280px” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Makkelijk je eigen gazon onderhouden en gazonproblemen oplossen

Als je een mooi gazon hebt wil je natuurlijk ook dat deze er mooi bij blijft liggen. Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt komt er heel wat kijken bij het onderhouden van je gazon. Om je hierbij te helpen heb ik hieronder heb ik een aantal artikelen op een rij gezet zodat het onderhouden van je gazon een stuk makkelijker wordt. Naast informatie over het reguliere onderhoud vind je ook informatie over het herkennen en oplossen van problemen in je gazon. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”1280px” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_blog fullwidth=”off” posts_number=”20″ include_categories=”48″ use_manual_excerpt=”off” excerpt_length=”100″ show_author=”off” show_date=”off” show_pagination=”off” module_class=”et_blog_grid_equal_height” _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” header_text_color=”#000000″ body_text_color=”#3d3d3d” custom_margin=”|||0px|false|false” custom_css_before=” ” border_radii=”off|16px|16px|16px|40px” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blog][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” width=”100%” max_width=”1280px” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.17.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]

Regulier gazononderhoud

Gazononderhoud is essentieel voor het behoud van een gezonde en mooie grasmat. Er zijn drie belangrijke aspecten van gazononderhoud: grasmaaien, bemesten en beluchten. Door regelmatig het gras te maaien voorkom je dat het gras te lang wordt en uitgeput raakt.
Bemesten zorgt ervoor dat het gazon voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven groeien. Naast het toevoegingen van voedingstoffen heeft bemesting ook invloed op de zuurtegraad van de bodem. Door te zorgen voor een optimale zuurtegraad in de bodem en voldoende voedingstoffen kunnen de grasplantjes zicht goed ontwikkelen.
Beluchten is belangrijk omdat een compacte bodem kan leiden tot een slechte afwatering en een slechte opname van voedingsstoffen. Door het gazon regelmatig te beluchten, wordt de bodem losgemaakt en krijgt het gras de ruimte om te groeien. Door grasmaaien, bemesten en beluchten op regelmatige basis uit te voeren, kan een gazon gezond blijven en mooi uitzien.

Gazonproblemen herkennen en oplossen

Een gazon is een prachtige toevoeging aan een tuin, maar het onderhouden van een gazon kan soms lastig zijn. Er zijn verschillende gazonproblemen waarmee je te maken kan krijgen, zoals schimmels en ongedierte. Schimmels zijn micro-organismen die zich ontwikkelen in vochtige omstandigheden en kunnen leiden tot verkleuring en kale plekken in het gazon. Schimmelziekten komen vaak voor bij een gazon dat te weinig licht krijgt, te veel water of te weinig drainage heeft. Ongedierte, zoals mollen, emelten en mieren kunnen ook problemen veroorzaken. Deze dieren eten het gras of knagen aan de wortels, waardoor het gazon geel wordt en uitdroogt. Het is belangrijk om deze problemen op tijd op te sporen en op te lossen, zodat het gazon gezond blijft en er aantrekkelijk uitziet.

Het beste gereedschap voor gazon onderhoud

Het onderhouden van een gazon vereist naast wat tijd ook is een goede uitrusting. Het juiste gereedschap maakt het gazononderhoud een stuk gemakkelijker en efficiënter. Dat komt niet alleen jezelf ten goed, maar uiteraard ook je grasmat.
Het belangrijkste gereedschap voor gazononderhoud is de grasmaaier. Er zijn verschillende soorten grasmaaiers beschikbaar, zoals de handbediende grasmaaier, de elektrische grasmaaier, robotmaaier en de benzine grasmaaier. Een ander belangrijk gereedschap voor gazononderhoud is een kantenmaaier, speciaal gemaakt voor het maaien van randen en voor de plekken die met een grasmaaier lastig te bereiken zijn.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]