Alles voor uw tuin op één plaats

September

De maand september is de eerste maand van de herfst en wordt daarom ook wel herfstmaand genoemd. Deze maand is een echt omslagpunt qua weer. De dagen worden korter, de zon maakt plaats voor meer bewolking en regen en het verval van de beplanting doet zijn intrede. De maand september is een maand waarin er genoeg te ondernemen is in de tuin. Immers: u wilt uw tuin op en top houden. Alle werkzaamheden september op een rij!

Werkzaamheden september gazon

Met behulp van de gazon kalender zijn uw graszoden up-to-date.Toch kan het voor komen dat het gazon niet helemaal naar wens is omdat er bijvoorbeeld kale plekken aanwezig zijn. September is een geschikte maand om graszoden te leggen om kale plekken toe te dekken. U hoeft in deze maand minder te maaien omdat de groeisnelheid van het gazon afneemt.  Naast het maaien en vernieuwen kunt u het gazon verticuteren en de graszoden bestrooien met zand en tuinaarde.

Tuinaarde

De zomer is achter de rug. Dit wil echter niet meteen zeggen dat u de tuin alleen kunt bewonderen vanuit uw huis. U kunt gerust nog in de tuin zitten en werken. Zo kunt u bijvoorbeeld al bloembollen plaatsen in de tuinaarde zodat u straks mooie bloeiers heb in de lente en zomer. Narcissen, tulpen, blauwe druifjes, dahlia’s, anemonen, calla’s, gladiolen zijn een aantal bloembollen die u kunt planten. Naast het planten van bloembollen kunt u de tuinaarde tevoorschijn halen om vroeg bloeiende plantensoorten, heesters en struiken te planten.

Vijver

Heeft u nog geen vijver in de tuin liggen dan is deze maand een goed moment om te beginnen met het aanleggen. Het aanleggen van een vijver is in principe te doen in 6 gemakkelijke stappen. Hebt u al een vijver in de tuin? Zorg dan dat de vijver vrij blijft van vuil en bladeren. Dit kunt u gemakkelijk uit de vijver verwijderen met een schepnet. Let ook op het gebruik van visvoer, dit is namelijk afhankelijk van het weer. Neemt de temperatuur af, dan kunt u ook de hoeveelheid voer verminderen.