Alles voor uw tuin op één plaats

Mei

De maand mei is de laatste maand van de lente en wordt ook wel de bloeimaand genoemd. Het weer in de maand mei is meestal zacht van aard. De dagen worden steeds langer en de natuur is volop in leven met alles wat groeit en bloeit. Al met al een maand die ervoor zorgt dat de mens graag in het midden van de natuur staat en erop uitgaat. De maand mei is de ideale maand voor tuinwerkzaamheden. Ook zo’n zin om te starten met de tuinwerkzaamheden voor mei? We hebben alle tips voor u op een rij gezet!

Gazon

Met behulp van de gazon kalender liggen de graszoden er mooi bij en heeft u een perfect gazon. Het onderhouden van uw gazon is erg belangrijk. De voornaamste taak in de maand mei is het bijhouden van de graszoden, maai daarom regelmatig het gras. Door de warmte kan het ook voorkomen dat het gras uitgedroogd raakt. Is het vaak zonnig weer? Besproei dan het gazon tijdig. Voor het goed bijhouden van uw gazon kunt u ook gebruik maken van een gazon kalender.

Steigerhout

De dagen worden langer en het weer is vaak prettig. Alle reden om meer tijd door te brengen in de tuin. Een meubel van steigerhout is dan ideaal! Een meubel van steigerhout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. U kunt ervoor kiezen om een steigerhouten meubel te kopen maar een meubel van gebruikt of nieuw steigerhout maken is ook een leuke mogelijkheid. Wanneer u een eigen meubel maakt van steigerhout kan een bouwtekening uitkomst bieden.

Tuinaarde

De maand mei is de bloeimaand en dat is duidelijk zichtbaar in de tuinen. Om de tuin goed te blijven voeden is het van belang om te bemesten met tuinaarde. Zo krijgen de planten voeding om goed te blijven groeien. Hebt u een moestuin dan is dit een geschikte maand om te planten. Bijna alle groenten kunnen in mei nog geplant worden.  Mocht u bepaalde planten gaan snoeien dan kunt u dit het beste doen op een bewolkte dag of aan het einde van de dag. Zo komt de plant niet meer in aanraking met de zon en voorkomt u verbrande, bruine randjes aan de bladeren.

Tuinhaarden

Omdat de tuin steeds meer uitnodigt om langer in de tuin te blijven zitten is het ook prettig om in de avonden het lekker warm te hebben. Naast de warmte brengen tuinhaarden ook sfeer in een tuin. Lijkt het u ook iets om een tuinhaard in uw tuin te hebben dan kunt u hier een paar handige tips opdoen.

Tuinverlichting

Naast een tuinhaard kunt u er ook voor kiezen om uw tuin te laten stralen door middel van tuinverlichting. Leg uw tuinverlichting zo aan dat er mooie accenten in uw tuin ontstaan, door bijvoorbeeld bloeiende planten te belichten in de avonden.  Bij het aanleggen van tuinverlichting is het verstandig om gebruik te maken van een lichtplan.

Vijver

Wilt u nieuwe vissen in uw vijver uitzetten dan is deze maand daar perfect voor. Denk daarbij wel aan een bescherming en goede voeding voor de vissen. Aan te raden is om meerdere malen per dag kleine beetjes te voeren, in plaats van één keer per dag heel veel. Niet alleen de vissen, maar ook de planten groeien snel in de maand mei. Controleer daarom regelmatig de vijverfilters en vijverpompen.