Alles voor uw tuin op één plaats

Juni

De maand juni is de eerste maand van de zomer, oftewel de zomermaand. Een heerlijke maand om te genieten van de natuur om u heen. Geniet daarom ook volop van uw tuin! Kunt u niet stil zitten? We hebben enkele werkzaamheden voor u op een rij gezet die u deze maand kunt oppakken.

Werkzaamheden juni in het gazon

Met behulp van de gazonkalender liggen de graszoden en mooi bij en heeft u een perfect gazon liggen. Om dit zo te houden is het van belang dat u deze maand het gazon een tweede keer voorziet van een mestbeurt door middel van tuinaarde. Het kan voorkomen dat u toch kale plekken heeft in uw tuin. De beste oplossing is om een vierkant af te steken en deze op te vullen met nieuwe graszoden. Hiermee bereikt u snel een mooi resultaat. Ten slotte is het goed om het gazon regelmatig te sproeien in droge periodes. Meer tips over graszoden? Lees het hier!

Steigerhout

Wanneer u steigerhout in uw tuin heeft kan het voorkomen dat dit verweert is of dat het niet meer een mooie uitstraling heeft. Dit kunt u oplossen door het steigerhout op te schuren en dan te voorzien van een steigerhoutbeits. De meest gebruikte kleuren voor deze beits zijn Grey wash en White wash. Het mooie zomerweer zorgt ervoor dat de beits snel is opgedroogd. Zo kunt u het steigerhout snel weer gebruiken waarvoor het is bedoeld.

Tuinaarde

De tuin prikkelt uw zintuigen met zijn geuren en kleuren en beloont uw harde werken in de maanden ervoor. Wilt u uw tuin nog meer opfleuren? Ook in deze maand is het mogelijk om planten toe te voegen. Breidt uw tuin uit met  zomerbloeiers, vaste planten of bijvoorbeeld vergeet-mij-nietjes. Wanneer u nieuwe planten gaat planten verzadig deze dan voordat u ze plaats in de tuinaarde. Dompel de  de plant goed onder water en plaats ze daarna in de tuinaarde.

Tuinhaarden

Waarschijnlijk prikkelt niet alleen de tuin uw reuk maar ook de barbecue van de buren. Misschien een reden om te denken aan een betonnen tuinhaard waarmee u niet alleen warmte en sfeer creëert, maar waar u ook overheerlijk vlees op klaar kunt maken. Wanneer u een besluit om een tuinhaard aan te schaffen zijn een aantal zaken van belang. Zo is het goed om te weten hoe u een tuinhaard plaatst en wat de juiste manier is om een tuinhaard aan te maken.

Vijver

De vijver is in de maand juni volop in beweging. Zo groeien de vijverplanten mooi door en planten de vissen zich voort. Wilt u de jonge vissen graag zelf houden en voorzien van goed visvoer dan kan fijn gewreven Ultrabite Power Food uitkomst bieden. Een nadeel van de zomer kan zijn dat de oppervlakte wordt bevuilt met stuifmeel en andere stoffen. Om de vijver optimale conditie te houden kunt u de oppervlakte schoon houden met een afzuiger (skimmer). Daarbij is het verstandig om de planten bij te knippen waar nodig. Doe dit wel met mate!