Alles voor uw tuin op één plaats

Juli

De maand juli is de tweede maand van de zomer en wordt ook wel de hooimaand genoemd. Een prettige maand met heerlijke temperaturen. Ideaal om er lekker op uit te gaan of te genieten van uw tuin. U kunt genieten van uw tuin door lekker achterover te leunen. Mocht u toch wat arbeid willen verrichten dan hebben we alle werkzaamheden juli op een rij gezet.

Gazon werkzaamheden juli

Met behulp van de gazon kalender liggen de graszoden er mooi bij en heeft u een perfect gazon om op te liggen of te spelen met de kinderen. Het warme weer zorgt ervoor dat u qua onderhoud toch het een en ander moet doen om de graszoden in de beste staat te houden. Zo is het belangrijk dat u het gazon elke week maait. Let daarbij wel op de lengte. Maai het niet korter af dan 4 centimeter om zo het gazon bescherming te bieden tegen de zon. U kunt het maaisel laten liggen op de graszoden omdat dit vocht vast houdt. Naast het maaien van het gazon is het belangrijk om het vochtniveau op peil te houden. Besproei echter wel met mate. Wanneer u het gazon gaat sproeien doe dit dan wanneer de zon niet schijnt.

Tuinaarde

In deze maand is het vooral zaak om te genieten van uw tuin. De werkzaamheden kunt u dus op een lager pitje zetten. Het is wel mogelijk om de planten eventueel bij te snoeien. Qua water is het een aanrader om de vaste planten niet te snel water te geven. Zo gaan de wortelen dieper in de grond en worden de planten sterker. Beschikt u over een moestuin dan kunt u de tuinaarde tevoorschijn halen. Met tuinaarde in de hand kunt u bijvoorbeeld slasoorten, uien, andijvie, groenlof en roodlof gaan planten. Het planten van andere vorstbestendige groenten is ook mogelijk.

Tuinhaarden

Wanneer u een tuinhaard en/of betonnen tuinhaard in uw tuin heeft staan zal deze de afgelopen maanden regelmatig zijn gebruikt.  Om de tuinhaard het beste te laten renderen is het verstandig om de tuinhaard zo af en toe schoon te maken. Zo heeft u, maar ook de haard geen last van het overtollige as.

Vijver

Heerlijk verfrissend, zo’n vijver in je eigen tuin. Met een klaterend fonteintje erbij is het een ideaal decor voor een zwoele zomeravond. De zomeravond is tevens een mooi moment om de werkzaamheden aan de vijver uit te voeren. Zo is het belangrijk om het waterpeil op niveau te houden tijdens de warme dagen. Het blijft belangrijk om de vijverfilters en vijverpompen te controleren en waar nodig te reinigen. De warme dagen kunnen er ook voor zorgen dat de vijver belucht moet worden, daarbij kan een beluchtingsset uitkomst bieden.