Alles voor uw tuin op één plaats

Augustus

De maand augustus is de derde maand en laatste maand van de zomer. Deze maand wordt ook wel de oogstmaand genoemd. Hoewel de herfst in de startblokken staat zijn de temperaturen meestal aangenaam en zomers. Genoeg reden om veel tijd door te brengen in uw tuin. Afhankelijk van het soort tuin dat u heeft is het belangrijk om veel aan onderhoud te doen of dat u heerlijk tijd heeft om te luieren in uw tuin.  We zetten alle werkzaamheden augustus voor u op een rij.

Werkzaamheden augustus gazon

Met behulp van de gazon kalender liggen de graszoden er nog steeds prachtig bij. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u overwegen om nieuwe graszoden aan te leggen. De maand augustus leent zich hier uitstekend voor. Het kan voor komen dat er door de droogte scheuren zijn ontstaan in de grond. Vul deze op met een mengsel van zand en tuinaarde. Om de droogte tegen te gaan is sproeien van belang. Blijf dit echter met mate doen! Het gras blijft stevig groeien in de maand augustus. Maaien is dan ook van belang. Maai tot maximaal 4 cm boven de grond, zodat ook in augustus uw graszoden tegen de felle zon zijn beschermt.

Tuinaarde

Het is nog een gezellige drukte in de tuin en dat houdt u lekker bezig. Zo kunt u hier en daar bij snoeien en de tuin opruimen. Naast het snoeien hebben de groeiende planten voeding en water nodig. Vergeet daarom niet de planten te voorzien van tuinaarde en water. Daarnaast kunt u de tuin ook voorzien van nieuwe planten door viooltjes, vergeet-me-nietjes en muurbloemen te planten in de tuinaarde. Meer tips over tuinaarde leest u hier.

Werkzaamheden augustus vijver

Ook deze maand is de vijver nog steeds een bron van leven en bedrijvigheid. Steek dan ook voldoende tijd in uw vijver. Augustus is de maand waarin jonge reigers uitvliegen en zichzelf van voedsel voorzien. Laat uw vissen niet reigervoedsel worden! Om dit te voorkomen kunt u tijdelijk uw vijver beschermen. Om het milieu in uw vijver te beschermen en op peil te houden kunt u gebruik maken van vijversubstraat. Blijf de vijver van water voorzien en doe dit door het water op het wateroppervlak te sproeien, zo voegt u ook zuurstof toe aan uw vijver.