Alles voor uw tuin op één plaats

April

De maand april staat bekend als de grasmaand, paasmaand of eiermaand. Daarnaast is het een afgeleide van het Latijnse woord aperire wat voor open staat. Hoe we de maand ook noemen het is in ieder geval een maand waarbij met moeten denken aan de natuur die echt tot leven komt. Deze maand brengt veel bedrijvigheid en werkzaamheden met zich mee in de tuin. De maand april zorgt er voor dat zowel mens, dier en plant in beweging komt. Bekijk de tuinwerkzaamheden april!

Gazon

Uw gazon heeft altijd te leiden onder de wintermaanden. April is dan ook een goede maand om uw gazon klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Zitten er rotte, kale of zieke plekken in het gazon?  Steek deze stukken vierkant af en vul ze op met nieuwe graszoden. Met nieuwe graszoden heeft u snel een mooi resultaat. Bekijk hier de tips over het aanleggen van graszoden. Naast eventuele slechte plekken in uw gazon is het verstandig om het gras te bemesten zodat ze weer over genoeg voeding beschikken. Voor het goed bijhouden van uw gazon kunt u ook gebruik maken van een gazon kalender.

Tuinaarde

De maand april leent zich goed om te beginnen met het planten. Zo kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld rozen te planten. Ook de zomerbloeiende tuinbollen kunnen in de tuinaarde worden gepoot. Het zaad van vaste planten of eenjarige planten kunnen ook in de volle tuinaarde gezet worden. Mocht u gaan wieden denk er dan aan dat u niet te enthousiast begint te wieden. Er kunnen namelijk zaailingen van vorig jaar tussen zitten!

Tuinwerkzaamheden april vijver

Ook uw vijver komt in april optimaal tot leven. Het is daarom van belang om een aantal handelingen uit te voeren en op een aantal zaken te letten. Zo is het goed om uw vijverfilters en vijverpompen te vervangen of schoon te maken en kijk dat tevens naar de vijververlichting en UV lamp(en). Controleer de waterkwaliteit van uw vijver en onderneem stappen wanneer deze niet juist is. Zo kan het zijn dat u last heeft van algvorming wat ervoor kan zorgen dat uw zuurstofplanten niet goed groeien. Om dit tegen te gaan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van All Clear, of eventueel het installeren van een I-Tronic. Meer tips over de vijver.

Vissen

Wanneer u vissen in uw vijver hebt is het aan te raden om deze goed in de gaten te houden. Mochten ze eventuele ziekteverschijnselen vertonen dan kunt u dit tegen gaan dor middel van een diergeneesmiddel. Bij een temperatuur van het water boven de 10°C kan er naar behoefte worden gevoerd. De vissen moeten weer op kracht komen met behulp van goed visvoer.