Alles voor uw tuin op één plaats

Kwalitatief haardhout kopen


U wilt kwalitatief haardhout kopen voor uw tuinhaard, openhaard of kachel? Houd dan rekening met diverse punten voordat u het haardhout aanschaft. Zo is het belangrijk dat weet of u gestort of gestapeld haardhout nodig hebt, u het hout gedroogd wilt hebben of zelf laat drogen en welke houtsoort geschikt is voor uw kachel.

Haardhout kopen: wat zijn de kosten?

De kosten van het haardhout zijn afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u haardhout kopen in losgestorte of gestapelde kuubs? Wanneer het hout los in een bak wordt gegooid dan krijgt u zo’n 2x minder haardhout dan wanneer het strak gestapeld in pallets wordt geleverd. De pallets haardhout van haardhoutcompany.nl zijn met de hand gesorteerd en strak gestapeld.

Haardhout kopen: droog of nat haardhout?

Stook uitsluiten goed gedroogd haardhout! Dit levert niet alleen meer rendement op, maar is ook minder belastend voor het milieu. Daarbij geeft nat haardhout overlast voor u én uw omgeving. Van nat haardhout is er 2x de hoeveelheid hout nodig om het rendement van gedroogd haardhout te behalen. Lees meer redenen waarom droog haardhout beter is.

Haardhout soorten

Essen haardhout. Essenhout is één van de meest verkochte houtsoorten. Essen haardhout is zeer geschikt voor houtkachel of open haard wanneer u minimaal 3 blokken tegelijk stookt.

Berken haardhout. Berkenhout is geschikt voor houtkachel of haard wanneer u maximaal 3 blokken tegelijk stookt. Berken haardhout wordt nog wel eens onderschat als haardhout, maar de gemakkelijke brandeigenschappen, hoge energiewaarde, fraaie kleur van de bast en de heerlijke beetje zoete geur maken berkenhout tot prima geschikt haardhout

Eiken haardhout. Eikenhout is geschikt voor houtkachel of haard wanneer u minimaal 3 blokken tegelijk stookt. Geeft traag een constante warmte af, wat deze houtsoort bijzonder geschikt maakt voor het gebruik in grote haarden of kachels.

Beuken haardhout. Hard Beukenhout. Heeft u een houtkachel of open haard en stookt u minimaal 3 blokken tegelijk, dan is dit beukenhout zeker aan te bevelen. Hard beukenhout brandt traag, geeft heerlijke warmte en een rustig vlammenspel. Dit beukenhout is vrij van splinters etc., hierdoor koopt u netto meer haardhout dan bijvoorbeeld eikenhout dat een veel dikkere bast heeft.

Elzen haardhout. Heeft u een speksteenkachel die u hoofdzakelijk voor de warmte stookt dan adviseren we u om elzenhout te gebruiken. Elzenhout is een lichtere houtsoort en brandt hierdoor prima maar wel sneller dan eik en es.

Haardhout kopen: bezorgen of afhalen?

Strak gestapelde pallets haardhout laten zich goed vervoeren. Besteld u een grote hoeveelheid dan wordt ‘eigen vervoer’ al lastiger. Pallets haardhout van 1000 kg laten zich uitsluitend veilig vervoeren met een vrachtwagen. Het verschil in leveranciers zit vaak in de aflevering aan huis: worden de pallets afgeleverd op de plaats waar u het wilt hebben? En op welk tijdstip u dit wenst? Bij haardhoutcompany.nl wordt het levertijdstip en afleverplaats vooraf duidelijk besproken. Zo kunt u uw haardhout met een vertrouwd gevoel thuis af laten leveren!

Haardhout kopen: welke houtsoort is geschikt?

Haardhout kopen, maar geen idee welke houtsoort geschikt is voor uw kachel? Met de haardhout keuzehulp van onze partner haardhoutcompany.nl maakt u in twee klikken de juiste keuze. Het openhaardhout van haardhoutcompany.nl is van hoge kwaliteit, (oven)gedroogd, schoon en strak gestapeld. Bent u op zoek naar pellets voor uw kachel? Bekijk hier alle informatie omtrent het aanschaffen van duurzame pellets.