Alles voor uw tuin op één plaats

Tuinhaard

Wilt u een tuinhaard voor uw tuin? Bekijk dan eens onze tips, advies en achtergrondinformatie over tuinhaarden voor uw tuin. Misschien kunt u hiermee uw voordeel doen en heeft u straks een tuinhaard staan die uw tuin compleet maakt.

Het mooiste vlammenspel met essenhout


Essenhout is taai en hard hout en brandt daardoor traag. Het hout geeft heerlijke warmte en een prachtig vlammenspel. Door de gladde bast van het hout koopt u – in tegenstelling tot een houtsoort met een dikkere bast – netto meer haardhout. Topkwaliteit elzenhout kopen


Bent u in het bezit van een speksteenkachel die u hoofdzakelijk voor de warmte stookt? Dan is elzenhout de meest geschikte houtsoort. Doordat deze houtsoort – in tegenstelling tot de eik of de es – behoort tot de lichtere houtsoorten heeft het een snellere verbranding. Hierdoor geeft het hout sneller warmte af.

Duurzaam stoken? Kies voor eikenhout! 


Beschikt u over een houtkachel of openhaard en stookt u minimaal 3 blokken tegelijk? Dan is eikenhout de juiste houtsoort voor u! De goede eigenschappen van het haardhout in combinatie met de manier van produceren maakt dat eikenhout een zeer duurzame oplossing is.

Schoon stoken met beukenhout


Wanneer u schoon haardhout wilt stoken kunt u het beste kiezen voor beukenhout. De speciale productie zorgt voor een schoon en duurzaam effect. Bent u in het bezit van een houtkachel of openhaard en stookt u minimaal 3 blokken tegelijkertijd? Dan is deze houtsoort de juiste keuze voor u! Berkenhout: meest veilige keuze voor openhaard


Berkenhout wordt vaak onderschat als haardhout. Zonde, want deze houtsoort is uitermate geschikt als haardhout! Vooral als u in het bezit bent van een openhaard of wanneer u kiest voor gemak is berkenhout aan te raden.

Het juiste openhaardhout voor de tuinhaardEen goed gebruik van de tuinhaard valt of staat met het gebruik van kwalitatief hoogwaardig openhaardhout. Het is van belang dat het hout goed droog en schoon is.

Tuinhaard plaatsen

Wanneer u een tuinhaard heeft aangeschaft is het van belang dat de tuinhaard juist wordt geplaatst. Het plaatsen van een tuinhaard is in de meeste gevallen niet lastig maar mocht u toch twijfels hebben dan kan dit topic u verder helpen.

Tuinhaard aanmaken

De tuinhaard aanmaken kan in sommige gevallen wel eens zorgen voor hilarische momenten. In feite zijn de momenten minder hilarisch dan ze lijken aangezien je toch bezig bent met vuur. Om dit te voorkomen hebben we een stappenplan om uw tuinhaard aan te steken.