Alles voor uw tuin op één plaats

Tuinverlichting transformator

De juiste tuinverlichting transformator is van belang voor het gehele systeem. De tuinverlichting transformator is namelijk de basis van het systeem en stuurt de verlichting van In lite aan.

Tuinverlichting transformator kiezen

Bij het kiezen van de juiste transformator is het lichtplan van belang. Hierin heeft u het aantal lichtarmaturen en het vermogen staan. Dit totaal is van belang voor het kiezen van de capaciteit van de transformator (zie onderstaand rekenvoorbeeld). Hierbij moet u eventueel rekening mee houden wanneer u in de toekomst wilt uitbreiden.

Werking tuinverlichting transformator

Elke transformator heeft een aansluiting voor de laagspanningskabel van 12 volt. Op deze kabel kan op ieder willekeurig punt vervolgens een armatuur worden aangesloten d. m.v. het Easy-Lock systeem. Alle In-Lite armaturen kunnen binnen één systeem gebruikt worden, van LED tot Halogeen lichtbron.

Er zijn vier verschillende transformatoren te verkrijgen. Hiervan zijn 2 modellen te verkrijgen met een licht/donker sensor en timer, 1 model met licht/donker sensor en 1 model dat rechtstreeks werkt op de lichtnet.

U heeft nu de juiste transformator kunnen kiezen. De volgende stap is het aanleggen van de tuinverlichting.

Tuinverlichting transformator