Alles voor uw tuin op één plaats

Tuinverlichting aanleggen

De tuinverlichting aanleggen van In lite is de laatste stap. De tuinverlichting aanleggen doet u met behulp van de laagspanningskabel, easy-lock systeem en de miniconnectors. Voor u begint met het aanleggen is het van belang om de tuinverlichting eerste te testen.

Tuinverlichting aanleggen kabelklem

Klem bij het aansluiten van de in-lite Easy-lock het juiste kabelklemmetje boven op de hoofdkabel. Het klemmetje met de breedste uitsparing past bij de 10/2 kabel, het klemmetje met de smalle uitsparing bij de 14/2 kabel (zie ook deze illustratie).

tuinverlichting-aanleggen

Easy-lock systeem bereikbaar

Zorg ervoor dat je later, mocht dat nodig zijn, nog gemakkelijk bij de Easy-Lock kunt. Bij te integreren in-lite verlichting leg je de Easy-Lock liefst direct onder het gat in het zandbed.

Tuinverlichting aanleggen “lengte kabel”

Houd voldoende lengte op de kabel van het armatuur. Er zijn speciale verlengkabels in 1 en 3 meter verkrijgbaar. Deze zijn eenvoudig aan te brengen tussen de mini-connector van het armatuur en de mini-connector van de Easy-Lock.

Tuinverlichting aanleggen “integreren”

Gebruik voor een te integreren armatuur een schone kunststofhamer of een slagplaat. Zo voorkom je beschadigingen. Tuinverlichting aanleggen “gaten boren” Zorg voor een gat in de juiste maat. Onze dealers hebben hiervoor speciaal gereedschap. Snijd nooit alle ribbels van een armatuur af. Als dat nodig is, is het gat echt te klein en komt er teveel druk op het armatuur te staan.

Sla een armatuur nooit in een scheef geboord gat, dit leidt vrijwel zeker tot problemen.

Beschermfolie verwijderen

Verwijder de beschermfolie van een armatuur direct na installatie. Door weersinvloeden kan deze later lastiger te verwijderen zijn.

Tuinverlichting aanleggen “230 volt”

In-lite verlichting kunt u alleen aansluiten op 230 volt als uitdrukkelijk in de handleiding van het product of op de website is aangegeven dat dit kan.

Combineer In-lite verlichting nooit met kabels of transformatoren van andere producenten: vooral LED elektronica is gevoelig voor storingen of schommelingen in het systeem.