Alles voor uw tuin op één plaats

Tuinhaard plaatsen

Wilt u uw tuinhaard plaatsen? Houd Wanneer u een tuinhaard aanschaft is het van belang dat de tuinhaard juist wordt geplaatst. Het plaatsen van een tuinhaard is in de meeste gevallen niet lastig. Er zijn enkele punten waar u rekening mee dient te houden.

Tuinhaard plaatsen

Wanneer u een tuinhaard plaatst is aan te raden deze te plaatsen op een stenen ondergrond. Het voordeel van steen is dat het geen vlam kan vatten van eventueel rondspringende vonken van het vuur. Mocht u kiezen om de tuinhaard te plaatsen op uw gazon of houten terras dan is het aan te raden om de tuinhaard te plaatsen op een stenen vlakte. Zo maakt u de kans kleiner dat er buiten de tuinhaard vuur ontstaat.

Het plaatsen op een stenen ondergrond betekent niet dat de kans op brand niet aanwezig is. Houd daarom altijd een emmer water in de buurt om eventueel vuur snel te kunnen blussen.

Plaatsen van tuinhaard

Het plaatsen van een tuinhaard is niet lastig. Houd rekening met het feit dat een tuinhaard erg warm kan worden en er vonken in het rond kunnen springen. Kies daarom voor een plaats dat niet te dicht bij uw tuinmeubelen is. Zorg daarnaast voor een stabiele en vlakke ondergrond. Mocht u toch twijfelen over het zelf plaatsen van uw tuinhaard, doe dan een beroep op een specialist.

Tuinhaard geplaatst? Lees hier hoe u uw tuinhaard het beste kunt aansteken.