Alles voor uw tuin op één plaats

Transformator aansluiten

De transformator aansluiten is in principe gemakkelijk te doen. De transformator aansluiten kunt u in 5 stappen volbrengen.

Transformator capaciteit

Voor een optimale lichtopbrengst belast je de transformator met minimaal 30% en maximaal 90% van de totale capaciteit. Het beste belast je een transformator van 56 watt met tussen de 15 en 50 watt aan armaturen.

Transformator plaatsen

Bevestig de transformator op een muur, wand of paal. Plaats deze niet vlakbij een sproei installatie of liggend in een border.

Transformator aansluiten op kabel

Sluit de kabel altijd met kabelschoenen aan op de transformator (standaard bij alle transformatoren bijgeleverd). Doe je dit niet dan kan de transformator te warm worden waardoor mogelijk schade ontstaat.

Lichtsensor plaatsen

Plaats de lichtsensor nooit op een plaats waar deze beïnvloed kan worden door kunstmatig licht, zoals autolampen, straatverlichting of tuinverlichting.

Timer instellen

Stel de transformator bij voorkeur in op het gewenste aantal branduren (timer) in combinatie met de lichtgevoelige sensor. Vanaf zonsondergang brandt de verlichting dan alleen het aantal ingestelde uren; dit bespaart energie.