Alles voor uw tuin op één plaats

Steigerhout behandelen

Wilt u steigerhout behandelen? Nieuw of gebruikt steigerhout kunt u onbehandeld gebruiken in uw tuin. Om hout beter te beschermen kunt u het behandelen met beits of lak. Wilt u de structuur van het hout zichtbaar houden? Gebruik dan beits. Doordat het beits transparant is blijft de natuurlijke houtstructuur zichtbaar maar krijgt het steigerhout wel de uitstraling van doorleefd hout. Wanneer u steigerhout gaat beitsen kunt u kiezen uit verschillende kleuren beits. De meest voorkomende kleuren zijn de white wash en grey wash.

Steigerhout behandelen met lak

Naast het steigerhout beitsen kunt u ervoor kiezen om het steigerhout te lakken. Daarbij is het mogelijk om het doorzichtig te lakken of dekkende te lakken.

Dekkend lakken

Wanneer u het hout dekkend lakt gaat dit ten koste van de robuuste uitstraling van steigerhout. Een groot deel van de houtstructuur gaat namelijk verloren. Een dekkende laklaag aanbrengen op het steigerhout is aan te raden wanneer de omgeving bepaalde kleurtinten heeft waaraan u het hout wilt aanpassen.

Doorzichtig lakken

Wilt u toch het steigerhout voorzien van een laklaag maar de typisch houtuitstraling behouden? Kies dan voor een doorzichtige laklaag. Zo voorziet u het steigerhout van een beschermlaag zonder de charme van het hout aan te tasten.

Wilt u zelf een steigerhouten meubel maken? Bekijk hier de steigerhouten bouwtekeningen.