Alles voor uw tuin op één plaats

Splitplaat voor gebruik van siergrind

Siergrind en siersplit aanleggen met splitplaat. Met deze kunststof plaat is het mogelijk om siergrind aan te leggen die “aanvoelt” als bestrating. Door de honingraat komt het grind vast te liggen. Het weglopen of wegrijden van het grind behoort met deze splitplaat tot het verleden.

Splitplaat

De splitplaat is 0.40 m x 0.60 meter en door middel van een aantal nokken met messing en groef eenvoudig in elkaar te schuiven tot een vast en sterk geheel. Sterk genoeg om met een personenauto, zelfs met grote vrachtautos over heen te rijden. Het product is verkrijgbaar in gerecycled kunststof in de kleur antraciet en van nieuw kunststof in de kleur wit.

Verwerking

De verwerking van de plaat is goed zelf te doen. Begin met een stabiele ondergrond van zand of gebroken puin, indien gewenst kunt u in de beginfase ook  de kantopsluiting op hoogte aanbrengen. Maak vervolgens het lunet (de ruimte tussen de opsluitbanden) netjes vlak en verdicht het met een trilplaat. Let hier bovenop een laag worteldoek. Leg de plaat bovenop de worteldoek en verspreid hier het grind overheen.

Houd rekening met fractie

Houd met het gebruik van het product rekening met de fractie van het grind of split. Voor de splitplaat kunt u een fractie tot maximaal 22 mm verwerken. De Stabilo splitplaat zijn al voorzien van worteldoek aan de onderzijde van de splitplaat. Voor de Stabilo splitplaten kunt u gebruik maken van een fractie tot 16mm.