Alles voor uw tuin op één plaats

Soorten siergrind

Siergrind en siersplit is er in vele soorten te verkrijgen. Voordat u siergrind kunt bestellen dient u rekening te houden met de diversiteit aan kleuren en maten. We hebben een overzicht gemaakt van een aantal soorten siergrind en waar u rekening mee dient te houden bij de keuze voor siergrind. Het grind is via siergrindwinkel.nl te bestellen in verschillende maten bigbags.

Verschillende soorten siergrind

Siergrind is in verschillende soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. De maat die gebruikt wordt bij grind wordt ook wel de fractie genoemd. Dit is de grootte van het siergrind. De fractie is de zeefmaat in millimeters. Siergrind en siersplit worden na winning gezeefd in een aantal verschillende maten/groottes. De meest gebruikte maat voor siergrind en siersplit ligt tussen de 8 en 20 mm, bijvoorbeeld fractie 8/16.

Soorten siergrind

De fractie van het siergrind is van belang, omdat het bepaalt of het geschikt is om op te lopen. Echter de kleur is voor de meeste mensen van groter belang. Houd met de keuze van het siergrind rekening met welke kleuren bij uw tuin passen. De meest voorkomende kleuren in het siergrind zijn witte, gele, rode en grijze tinten.

soorten-siergrind-04 Soorten siergrind Soorten siergrind Soorten siergrind Bekijk alle soorten

Siergrind bestellen

Als u een kleur en een fractie heeft gekozen kunt u overgaan tot het bestellen van het siergrind. Het soort siergrind bepaalt hoeveel uit nodig heeft om de ruimte te vullen. De fractie is namelijk bepalend hoeveel grind per m2 u kunt leggen. Om dit te kunnen uitrekenen hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende soorten siergrindmaten met daarbij de m2 per bigbag.