Alles voor uw tuin op één plaats

Het juiste openhaardhout voor de tuinhaardEen goed gebruik van de tuinhaard valt of staat met het gebruik van kwalitatief hoogwaardig openhaardhout. Het is van belang dat het hout goed droog en schoon is. Zo wordt het hoogste rendement met het openhaardhout behaald en wordt het milieu minimaal belast.

Droog openhaardhout

Haal alles uit uw tuinhaard door droog openhaardhout te gebruiken. Nat hout zorgt niet alleen voor overlast voor u en uw buren, maar is ook schadelijk voor het milieu. Daarbij is het rendement van nat hout beduidend lager dan goed gedroogd hout. Zo is er tweemaal zoveel nat hout nodig om het rendement van droog haardhout te evenaren.

Schoon openhaardhout

Zorg ervoor dat het openhaardhout schoon is. Hiermee wordt bedoelt dat het hout vrij is van vervuilingen als verf en olie. Gebruik dan ook geen hout van naaldbomen of ‘afvalhout’ van bijvoorbeeld kozijnen. Door te bestellen bij een gecertificeerd bedrijf bent u verzekerd van schoon hout. De hars die in dit soort hout zit verdwijnt bij verbranding rechtstreeks in de buitenlucht. Niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor uw omgeving.

Juiste openhaardhout voor uw kachel

Welk hout u nodig hebt is sterk afhankelijk van het soort kachel dat u gebruikt. Zo is essenhout of eikenhout geschikt wanneer u een openhaard of houtkachel hebt en minimaal 3 blokken tegelijk stookt. Beukenhout is geschikt wanneer u zeer schoon wilt stoken én minimaal 3 blokken tegelijk stookt. Stookt u met een houtkachel of openhaard maximaal 3 blokken tegelijk? Kies dan voor berkenhout. Hebt u een speksteenkachel die u hoofdzakelijk voor de warmte stookt? Ga dan voor elzenhout. Deze lichtere houtsoort brandt sneller dan bijvoorbeeld eikenhout of essenhout, waardoor het sneller warmte afgeeft.

Keuzehulp openhaardhout

Geen idee welke houtsoort geschikt is voor uw haard? Met de haardhout keuzehulp van onze partner haardhoutcompany.nl maakt u in twee klikken de juiste keuze. Het haardhout van haardhoutcompany.nl is van hoge kwaliteit, (oven)gedroogd, schoon en strak gestapeld.

Opslag openhaardhout

Door een grotere hoeveelheid haardhout aan te schaffen kunt u het hout sfeervol opslaan in uw tuin. Gebruik hiervoor ‘loze’ ruimtes onder meubilair of kies voor een tijdloze houtopslag.