Alles voor uw tuin op één plaats

In-Lite lichtplan

Wilt u de tuin voorzien van verlichting maar u weet niet waar u moet beginnen. Het is dan verstandig om een lichtplan te maken. Zo heeft u een goed overzicht wat u nodig heeft aan tuinverlichting en hoe u dit wilt aanleggen. Met het lichtplan van In lite kunt u in 5 stappen de juiste buitenlampen selecteren.

Stap 1: Maak een tuinschets

U begint het lichtplan met het maken van een schets van uw tuin. Dit kunt u op schaal intekenen. Zo heeft u een duidelijk overzicht van uw tuin. Hierbij is het ook van belang om verschillende elementen (tafel, vijver, boom, pad etc.) in te tekenen.

Stap 2: Welke elementen wilt u verlichten

U heeft nu een duidelijk overzicht van uw tuin en de elementen in de tuin. Naast deze elementen kunnen er ook hoeken en vormen zijn die u graag terug ziet komen in de avond. Alle punten die u wilt belichten geeft u aan.

Stap 3: Lichtmaat van de tuinverlichting

Het lichtplan krijgt steeds meer vorm. Er is nu een goed overzicht wat er verlicht moet worden. Nu is het van belang om het juiste licht bij het juiste element te krijgen. In lite maakt gebruik van een indeling in 3 maten verlichting; small, medium en large. Deze staan voor lichtintensiteit en bereik. Met “klein” ofwel small licht kan bijvoorbeeld een terras of border gemarkeerd worden terwijl “groot” ofwel Large licht bruikbaar is voor het uitlichten van een grote boom of gevel. Welke lichtmaten zijn er?

Stap 4: Selecteer de lichtrichting

Grondspots, staande tuinverlichting, muurlampen en andere armaturen hebben allemaal een bepaalde lichtrichting. Het is daarom belangrijk om de lichtrichting af te stemmen op het element dat u wilt verlichten. Tuinverlichting

Stap 5: Kies een armatuur

De laatste stap in het lichtplan is het kiezen van een armatuur naar keuze. Hierbij speelt uiterlijk een belangrijke rol maar let vooral ook op het type lichtbron en de kleur. Dit is de basis van het lichtplan voor de In-lite tuinverlichting. Met de juiste lichtbalans is het totaal plaatje compleet!