Alles voor uw tuin op één plaats

Berkenhout: meest veilige keuze voor openhaard


Berkenhout wordt vaak onderschat als haardhout. Zonde, want deze houtsoort is uitermate geschikt als haardhout! Vooral als u in het bezit bent van een openhaard of wanneer u kiest voor gemak is berkenhout aan te raden.

Nog niet zeker of berkenhout de juiste keuze is? Bepaal dan eerst over welk soort kachel u beschikt. Is dit een houtkachel of openhaard? Bepaald dan met hoeveel blokken u tegelijk stookt. Wanneer u maximaal 3 blokken tegelijk stookt dan is deze houtsoort de beste keuze.

Eigenschappen berkenhout

Berken haardhout heeft een hoge energiewaarde en spat absoluut niet! Hierdoor is deze houtsoort uitermate geschikt voor het gebruik in een openhaard. Daarbij heeft de bast een fraaie kleur en geeft het een zoete geur af.

Assortiment

Onze partner haardhoutcompany.nl heeft een ruim assortiment berkenhout van zeer hoge kwaliteit. Zo kunt u kiezen voor een halve pallet (ongeveer 1.20 meter hoog) of voor een easy pallet (ongeveer 1.70 meter hoog). Geeft u de voorkeur om meer hout te bestellen? Kies dan voor een hele pallet (ongeveer 2 meter hoog) of een jumbo pallet van ruim 2.10 meter hoog. Liever uw haardhout in handzame netzakken? Deze worden geleverd op pallets van 66 of 90 stuks per pallet.

Kwaliteit berkenhout

Het hout van haardhoutcompany.nl is van topkwaliteit: kant en klaar gezaagd, gedroogd en secuur gestapeld. Het hout wordt geleverd in stevige en goed gevulde pallets. Oftewel: puur berkenhout, zonder zaag- en kloofafval!

Bezorging hout

De pallets hout worden geleverd wanneer u dat wilt! Kies bij het bestellen zelf een bezorgdatum en wij nemen contact met u op over de bezorgtijd. Oprit met grind, halfverharding of een slecht toegankelijk terrein? Het is mogelijk uw essenhout te laten leveren met een meeneemheftruck. Bekijk hier alle mogelijkheden wat betreft de bezorging van uw haardhout.

Haardhout kopen: welke houtsoort is geschikt?

Bent u er niet zeker van of berkenhout het juiste hout is? Maak dan gebruik van de haardhout keuzehulp van onze partner haardhoutcompany.nl. Zo bent u binnen twee klikken verzekerd van de juiste keuze. Het haardhout van haardhoutcompany.nl is van hoge kwaliteit, (oven)gedroogd, schoon en strak gestapeld.