Alles voor uw tuin op één plaats

Tips voor een onkruidarme tuinWe kennen allemaal dat heerlijke gevoel wanneer de tuin er op zijn best uit ziet. Helaas is dit niet altijd het geval. Onkruid groeit tussen de zonnige dagen en regenachtige buien door razendsnel. We hebben enkele van onze beste tips voor een onkruidarme tuin voor u op een rij gezet.

Magisch worteldoek

Om een goede basis voor een onkruidarme tuin te creëren is worteldoek een magisch product. Knip of snij worteldoek op maat voor in uw border of plantenbak en leg hier een dikke laag siergrind of siersplit overheen. De kans op onkruid is hiermee sterk gereduceerd. Doordat wortels niet goed kunnen doordringen is het onkruid dat wel tevoorschijn komt gemakkelijk te verwijderen.

Bestrating

Niets is vervelender dan onkruid tussen de bestrating: dikke wortels die bijna niet te verwijderen zijn of gras dat in het oog springt. Om onkruid te zo veel mogelijk te voorkomen is het van belang dat de bestrating recht en strak wordt gelegd. Lees hier onze tips om bestrating aan te leggen. Veeg vervolgens zand of speciale voegmortel in de voegen. Uw bestrating blijft dan lange tijd onkruidvrij.

Onkruid verwijderen

Toch last van onkruid? Verdun schoonmaakazijn met water (1:10) en giet dit over uw bestrating of border (indien deze geen beplanting bevat). Doe dit bij voorkeur bij warm, zonnig weer. Binnen enkele uren ziet u al resultaat. Het onkruid verschroeit en is vervolgens gemakkelijk te verwijderen. Geen zin om de sterke azijngeur om u heen te hebben? Overgiet uw bestrating dan eens met kokend water en zout.

Is uw tuinpad, terras of andere bestrating onkruidvrij? Veeg het dan regelmatig met een harde bezem, zodat onkruidzaadjes geen kans hebben.